Hogyan észlelhető a hosszbordás szíj hibás működése?

A hosszbordás szíj a motor működésének egyik fontos és alapvető alkotóeleme. Hibásodás esetén komoly károkat és problémákat okozhat, ami elkerülhető ha rendszeresen ellenőrizzük és odafigyelünk az állapotára.

A hosszbordás szíj állapotát ellenőrizni kell 10-15 ezer kilométer után, általában minden olajcsere után ajánlott. Először is ellenőrizni kell a hosszbordás szíj állapotát és amennyiben jelentős mértékben veszünk észre sérüléseket, egy újra kell lecserélni. Néhány apró repedés esetén az alkatrész cseréje nem szükséges, de a rendszeres ellenőrzés ilyenkor még fontosabb szerepet játszik a gondok elkerülésében. A cserére általában akkor kerül sor, amikor a repedések kevesebb, mint 10-20 mm-re vannak egymástól. Vezetés közben, ha sípoló hang hallatszik az alkatrészből a hosszbordás szíj cseréjére utal. A hibás működését akkor is észlelhetjük, ha az öv megcsúszik, rezeg vagy megcsavarodik, esetleg az alkatrész hátulja fényes vagy a motor túlmelegszik és a bordák elemei elkopnak. Ha az hosszbordás szíj szélei sérültek és az akkumulátor nem tölt fel megfelelően könnyen lehet, hogy ilyen esetben is a hosszbordás szíj cseréjére lesz szüksége.

A hosszbordás szíjnak nehéz terheknek kell ellenállnia működés közben. Az alkatrész korai kopását a motortér magas hőmérséklete, valamint a folyamatos mozgás okozza. Ezek a tényezők okozzák a repedések megjelenését az alkatrészen és az apró gumitöredékek leválását is. A hosszbordás szíj optimális feszültségének a mértéke kritikus tényező. A nem megfelelő feszültség súlyos vibrációt és a hosszbordás szíj kopását okozhatja, a túlzott feszültség szakadáshoz vezethet. Az alkatrész helytelen beszerelése a bordák leválását eredményezheti, ezért érdemes mindig szakemberhez fordulnia, ha gondja támadt a hosszbordás szíjjal.


hunprobalazs