Hogyan fessünk külső falat?

Mindannyian tudjuk, hogy egy lakásfelújítás nem egyszerű dolog és sok minden tartozik hozzá, mint például a külső falak festés. Időnként nagyon jót tesz, ha változtatunk és újítunk a lakásunkon. Fontos, hogy a környezet, ahol élünk kényelmet és biztonságot nyújtson és ha tehetjük a legjobb minőségű anyagokkal dolgozzunk a felújítás során.

Hogyha a külső falak szépen és jól le vannak festve, akkor azonnal egyfajta frissességérzetet adnak és a lakás értékét is növeli. Nem mindegy azonban, hogy milyen festéket használunk, ugyanis sok szempontot figyelembe kell venni, természetesen ez lakásfüggő. A festék védi a falakat az erős széltől és a csapadékvíz káros hatásaitól, tehát a szulfásodástól és a gipszesedétől. A legjobb minőségű festék nagyon kevés vizet enged ét és percek alatt meg is szárad. Fontos az is, hogy jó minőségű ecsetet és hengert használjunk. Elengedhetetlen az a faktor, hogy a személy aki végzi a munkát, az bizonyos szaktudással rendelkezzen, ugyanis ez nem egy egyszerű feladat. Ahogy már említettem a tartós védelemhez szükséges a jó minőségű anyagok használata. A külső falak festéséhez az akril festék a legjobb, amit választhatunk több szempontból is.

Ez a vízbázisú festék  vízhatlanná teszi a falakat és emellett lehetővé teszi, hogy a nedvesség elpárologjon a falakból. Mielőtt a festésnek nekikezdnénk, távolítsunk el minden akadályt az útból, mint például zsaluk, növények, stb. Ezt követően tisztítsuk meg a falakat sniccerrel vagy drótkefével, majd kezeljük le hígított fehérítőszerrel és hagyjuk, hogy megszáradjon.

A festéshez legjobb ha hosszú szőrű hengert használunk, mivel kevesebb lesz az átfedés. Hogyha úgy döntünk tehát, fel akarjuk újítani lakásunkat akkor máris van néhány dolog, amit már tudunk a külső falak festéséről.


hunprobalazs