Hogyan legyen még „zöldebb” a karácsony?

A karácsony mindig hangulatos és ünnepi minden család életében. Általános igazság azonban, hogy az ünnepek utána hatalmas mennyiségű szeméttel kell számolni, amely a csomagolópapírból és az ételmaradékokból származik.

Mostanra valószínűleg ön is tudja, hogy az embereknek csökkenteniük kell a hulladék felhalmozódását. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mit tehet a világ tisztábbá tétele érdekében. Noha az ön számára meglepőnek tűnhet, a környezetvédők és az energetikai elemzők szerint környezetbarátabb egy valódi karácsonyfát feldíszíteni, nem pedig annak szintetikus ekvivalensét nyilvánvaló okból: a szintetikus karácsonyfa műanyagból készül, különösen nehezen újrahasznosítható PVC-ből. A valódi karácsonyfák viszont nem sokáig maradnak életben, de újrahasznosíthatók. Tartós fája van, amelyet vadon élő állatok menhelyévé lehet alakítani, mint például madáretetők vagy kerti díszek. Vagy ha olcsóbb választási lehetőséget szeretne, vásároljon cserépben termesztett fákat, amelyeket újra lehet ültetni, ha a karácsonyi szezon lejár. Amíg él, soha nem kell fát vásárolnia, miközben segíti a környezetet a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében.

A csomagolópapír újrahasznosítása is sokat segíthet abban, hogy „zöldebb” legyen a karácsony. Egy másik általános karácsony utáni szemétpazarlás az az élelmiszer maradék. Noha a hideg évszak javíthatja annak tartósságát, a nem megfelelő tárolás akadályozhatja a folyamatot. A karácsonyi extravagáns vacsora tervezésekor ne felejtsen el gondolni arra, hogy hogyan tárolja a maradékot és mit kezd majd vele az ünnep után. Például a sült csirkét és a pulykát el kell választani a töltelékektől és a mártástól. Ezután online ellenőrizhet különböző recepteket, hogy ezeket a maradékokat milyen más ételekhez tudja majd még felhasználni.


hunprobalazs