Hogyan legyünk pénzügyileg függetlenek

Az információ mint kulcs! Amikor befektetünk valahova akkor nem árt sőt nagyon fontos az információ gyűjtés. Én soha nem bíznám magamat egy olyan tanácsadó cégre amelyet bankok, biztosítók és más érdekeltségek pénzelnek. Ezek a tanácsadók mind függenek és ezért olyan tanácsokat fogsz kapni amelyek kedveznek a szponzor cégeknek. Még mindig jobb, ha magad figyeled sokáig egy érték papír mozgását.

Ahhoz, hogy helyesen tudjunk dönteni ismerni kell a tőzsde természetét ami jól tükrözi az emberek

hangulatát. Ugyanis ha az emberek meghallanak egy rossz hírt akkor bizonytalanná válnak. És ha van
részvényük máris eladják. Tehát elég ha megnézed egy újság cikkeinek címét és dönthetsz. pl. Olvasod az újságot egy főcím „Emelkedik az ARANY ára”. A nagy befektetők szeme felcsillan és arra gondol, hogy
olcsóbbak lettek a részvények, megyek vásárolni. Vagy olcsóbbak a házak és vásárolok aztán kiadom
bérbe és hozza nekem a pénzt.
Evvel szemben ugyanezen hír hatására egy bizonytalan befektető úgy gondolja nem jó a részvény de az
arany árra egyre feljebb emelkedik tehát logikusnak tűnik a vásárlás. Az az okos befektető aki most megy vásárolni céget eladja drágán az aranyát és megveszi olcsón a cég papírjait. Ami ilyenkor gyalázatosan
alul van értékelve. Hiszen , ha a Magyar piacot tekintjük akkor az OTP erős cég a MOL is erős cég és A
Magyar Telekom is erős cég és még sorolhatnám így tovább. De magad is utána járhatsz , ha megnézed a tulajdonukat, ha megfigyeled a stratégiáikat vagy a partnereiket.
Tehát értékes úgy gondolkodni mint a profi befektetők szoktak. Fontos tudni, hogy sajnos nem győzöm
hangsúlyozni , hogy a befektetők zöme pánikra hajlamos. A pénz mindig áramlik és iránya is van. Most a tőzsde nem érdekli a pénzt , az aranyat választja és így leveszi a gazdaságról a tekintetét. A gazdaság így nem kap pénzt és elkezd leépülni.
És ha a gazdaság leépül akkor te, aki aranyat vettél, már nem fogsz tudni dolgozni, mert kivontad a pénzt a gazdaságból. Így nem lesz fizetésed és el kell adnod az aranyadat. Lassan elszegényedsz.
Tehát még egyszer – HA KIVONOD A PÉNZT A GAZDASÁGBÓL AKKOR AZ TÖNKRE MEGY!


hunprobalazs