Hogyan tanuljunk könnyedén nyelveket?

Van, akinek a nyelvtanulás könnyedén megy és van, akik hosszas tanulást követően sem tudja teljes mértékben elsajátítani az adott nyelvet. Persze ez mind érthető, hiszen van akinek van érzéke a nyelvtanuláshoz és van olyan is akinek nincs.

Mi most azokban a fázisok elsajátításában segítünk, melyek könnyebbé tehetik egyes idegen nyelvek elsajátítását. A legjobb, ha már kisgyerekként elkezdünk különböző nyelveket tanulni, hiszen fiatalabb korban még sokkal könnyebben elsajátíthatjuk az alapokat, mint felnőtt korban. Ahhoz, hogy elmondhassuk magunkról, hogy egy nyelvet igazán elsajátítottunk négy alappillére lesz szükségünk még pedig ezek a következők: szóbeli kommunikáció, írásbeli kommunikáció, szókincs és nyelvtan. Mielőtt elkezdenénk egy adott nyelvet tanulni, fontos pár dolgot azért tisztáznunk. Mégpedig az első és a legfontosabb a motiváció. Vagyis gondoljuk át magunkban, hogy pontosan miért is akarunk megtanulni angolul, vagy éppen spanyolul. Amennyiben a motiváció gyenge lábakon áll, akkor maga a tanulás sem lesz sikeres. A jó motiváció annak tudható be, amikor egy napot sem mulasztunk el az nélkül, hogy ne foglalkoztunk volna pár perccel az adott nyelvvel.

Amennyiben az a célunk, hogy gyorsan és könnyen megtanuljunk egy nyelvet, akkor ajánlott ott kezdeni, hogy megtanuljuk az első 100/200/300 leggyakoribb szót. Igen ám, de ezt hogyan érjük el? A szótárból tanulás már elég időt múltnak nevezhető, sokkal inkább ajánlottak a szókártyák és a flash card appok. Mondanunk sem kell, hogy legalább 100 szó a legtöbb nyelvnél melyet ingyen kapunk, vagyis az azt jelenti, hogy szinte ugyan úgy használjuk őket, mint más idegen nyelveken. Ezen felül nagyon fontos még, hogy a nyelvtant is megtanuljuk. Továbbá ne féljünk használni a tudásunk, merjünk kommunikálni szóban és írásban is.


hunprobalazs