Hogyan tartsuk melegen otthonunk hideg időben?

A konyhák ma már a modern otthonok szívét testesítik meg. Egy olyan hely, ahol a család összegyűlik, ahol az étel készül és ahol szórakoztatjuk családunk, barátaink. Annak ellenére, hogy a családi élet központja, nem könnyű melegen tartani.

[wp_ad_camp_1]

A konyha melegen tartásáról bővebben itt tájékozódhat. A munkafelületek, fűtési rendszerek sok falfelületet igényelnek, éppen ezért nem könnyű feladat megtalálni a megfelelő fűtési megoldást a konyhába. A modern fűtőtesteknek ma már megannyi variációja létezik, színben, anyagban, alakban, méretben, így a szűk, trükkös helyekre is tudunk fűtőtestet helyezni. A függőleges dizájn radiátor tökéletes egy kisebb konyha esetében is, ráadásul egy kiváló intelligens fűtési megoldás. Nem csak azt kell eldönteni, hogy milyen alakú vagy színű radiátort válasszunk, hanem azt is, hogy a konyhában hol lenne a legideálisabb helye a radiátornak, hogy egyenletes hőt tudjon előállítani. A konyha melegen tartása érdekében ezt jobb mielőbb letisztázni.

A legtöbb esetben a radiátor az ablak alatt kap helyet, ennek oka pedig, hogy konvekciós huzat jön létre, ami elősegíti a hő elosztást a radiátorból a teljes helyiségbe, majd az egész épületbe. Abban az esetben, ha a konyhában van hely az ablak alatt, akkor az ideális helyet jelent a radiátor elhelyezésére. Ahogy vannak ideális helyek a radiátor elhelyezésére, épp úgy vannak olyan helyek is, amiket nagy ívben kerülni kell, hisz egyrészt semmi értelme oda radiátort tenni, másrészt csak problémát okozunk magunknak általa. Ilyen például, ha a radiátor a hűtőszekrény mellett van. Ha egymás mellett van a kettő, akkor rengeteg energiába fog kerülni, hogy a hűtőszekrény működjön, ennek pedig a költségeit biztosan meg fogjuk érezni.


hunprobalazs