Hogyan tegyük az általunk készített olasz ételeket igazán autentikussá?

Minden ember, aki szeret főzni, kísérletezni is szeret olyan ízvilágokkal és receptekkel, amelyek különböznek attól, amit ő megszokott. Ilyenkor rendszerint az olasz konyha az elsők között szerepel a kísérletezési listán. Ez annak köszönhető, hogy ízei nagyon karakteresek és emlékezetesek, ráadásul nem is áll olyan messze a mi konyhánktól, hogy a család egy kevésbé kísérletezni szerető tagja ne kedvelje.

Ahhoz, hogy igazán autentikus olasz ételt készítsünk, szükségünk lesz néhány elengedhetetlen összetevőre. Ezek nélkül nem is olasz konyha az olasz konyha! Szerencsére ma már akármelyik nagyobb szupermarketben beszerezhetők. Sőt, egyre több a direkt olasz ételeket és hozzávalókat forgalmazó üzlet is. Ezekben biztosra vehetjük, hogy megtaláljuk azokat, amelyekre szükségünk van. Az első közülük az úgynevezett „pasta”. Ez nagyon sok recept alapanyagául szolgálhat, elengedhetetlen az olasz konyhában. Ez után az olíva olaj következik. Ezt nemcsak salátákra teszik, hanem a főzéshez, sütéshez is előszeretettel használják. A citrom is nagyon fontos, amikor ilyen ételekről beszélünk. Ezek a húsos, halas ételek elkészítésében játszanak kiemelt szerepet.

Ami a fűszereket illeti, köztudott, hogy a bazsalikom az elsőszámú, amit használnak. Szinte minden tipikusan olasz ételben fellelhető az íze, főleg a pizzák és a tésztás ételeknél. A bazsalikom nélkül szinte elképzelhetetlen ennek a népnek a konyhája! A kását is gyakran használják az ételek sűrűsítésére, de előfordul, hogy külön ételként is fogyasztják. Említeni sem kell, hogy a paradicsom és a fokhagyma mennyire alapdolgoknak számítanak. Szinte nem is létezik olyan, amibe ezeket ne tennék bele előszeretettel. Nincs nehéz dolgunk, ha olasz kaját akarunk készíteni. Elég beszerezni ezeket az alapdolgokat, és már kezdődhet is a szakácskodás!


hunprobalazs