Hogyan telepítenek egy lefolyórendszert?

Mivel megjött az ősz, egyre gyakrabban van esős idő, és sajnos az esővíz számos gondot okozhat a lakásában ha nem vigyáz. Ahhoz, hogy a ház védve legyen az eső elől, szükség lesz egy lefolyórendszerre.

Először is, egy alapot kell ásni a lefolyórendszernek, de szükség lesz egy másodlagos árokra is az alaptól távol. Miután ezt megtette, perforált csöveket kell tennie ebbe az árokba. Ezután vegyen elő egy darab szűrőszövetet, ezt meg lehet vásárolni az összes nagyobb barkácsáruházban hazánkban is. Az átlagos ár 100 méterre egyáltalán nem drága. Húzza ki a szűrőszövet anyagát, biztosítva, hogy az az alap árok oldalfalaihoz igazodjon. Ügyeljen arra, hogy az árok minden részét lefedje, és ne maradjon szabad nyílás. Itt jön a szórakoztató rész. Fedje le a teljes szűrőszövetet zúzott kővel. Amint ez megtörtént, vegyen elő egy perforált csövet. Kezdje meg annak lerakását az árok teljes kerülete körül. Ne felejtsen el mindent rögzíteni egy szilárd PVC pöcökkel, minden sarkon vagy szögben. Ha készen van, fedje le a fennmaradó részt zúzott kővel.

Javasoljuk, hogy a nemrégiben feltöltött árkot durva homokkal töltse meg, ami szintén nem kerül sokba. Ez a homok rendkívül nedvszívó és megakadályozza a nem kívánt talaj és víz bejutását a vezetékbe. Az utolsó lépés a szövet talajának rétegezése az újonnan kialakított árokban. Végül, látogasson el a helyi virágüzletbe, és ültessen néhány figyelemfelkeltő növényt, hogy kiemelje vele a munkát, amit végzett. Nem kell tehát túl sok pénzt költenie és túl sok energiát fektetnie a lefolyórendszer telepítésben, viszont hosszútávon nagyon jó ötlet lehet az elkészítése. Ha nem szeretne saját maga kínlódni a telepítéssel, akkor forduljon egy szakemberhez, aki majd megoldja ön helyett a munkát és egy profi lefolyórendszert épít önnek, hogy lakása ősszel és télen is védve legyen az esővíz okozta esetleges károktól.


hunprobalazs