Hol fussunk és miért épp ott?

A szabadban a legjobb a futás, bár sokan tartanak tőle, hiszen olykor-olykor felébred a nőkben a félelem, mely szerint egyedül vannak az erődben, holott sokkal inkább kell félni egy rossz lépéstől, mint attól, hogy valaki ránk támad. Ráadásul nem csak az erdő mélyén, és nem csak sötétben lehet futni, hanem napközben egy csendes parkban is nagyszerűen lehet edzeni.

[adsense_id=”1″]

A friss levegő teljesen feltölti a szervezetet, és mivel nem egyenes pályán futsz, ugyanannyi idő alatt sokkal több kalóriát égethetsz el, mint másutt. Az emelkedők ugyanis jobban megerőltetik az izmaidat, ugyan így a gyakori kanyarodás és a kisebb-nagyobb akadályok kerülgetése is.

A futó pálya népszerű hely a futásra, de itt észrevehetjük, hogy sokkal többen kocognak azok közül, akiknek már nincs extrém túlsúlyuk. A legfontosabb épp ezért elfogadnod, hogy teljesen mindegy az indulósúly, az ne zavarjon, hiszen büszkének kell lenned rá, hogy változtatni akarsz.

Futás

Futás

A pályán való futás több előnnyel is rendelkezik, hiszen társaságban futhatsz, avagy nagyobb biztonságban érezheted magadat, sőt barátságokat is köthetsz az edzés során. A pályákon emellett meg van adva, hogy egy kör hány méter, így egyértelműen lekövetheted, mennyit fejlődtél, illetve a legtöbb pályán igyekeznek az ízületkímélő megoldásokat bevezetni.

Bár a konditerembe csak ritkán merészkednek el azok, akik túlsúlyosak, mégis nekik lenne legnagyobb szükségük az edzőtermi segítségre, hiszen még nincs kellő tapasztaltuk. A konditeremben nem csak a futás lehetősége adott, hanem ellipszis tréner használat, vagy éppen szobabiciklizés is.

A kezdőknek nagyon jó a futógépen való futás, mert a gépen jobban lehet bírni a mozgást, mint a szabadban, hiszen nem fúj a szél, nincs hőmérséklet változás, de még a buckákat sem kell kerülgetni, emellett pontosan követni tudod, mennyit futottál és hány kalóriát égettél már el.


hunprobalazs