Horvátország – Érdekességek szomszédunkról

Horvátország az egyik legkedveltebb úti cél a magyarok körében, egyrészt, mert közel van, másrészt az azúrkék tenger komoly indok, hogy miért pont ide szervezik sokan nyaralásuk. Horvátország, azonban nem csak pár csodaszép tenger partból áll, jóval több annál!

Horvátország – Sokan összehasonlítják a Balatont a horvát tengerpartokkal. Mi nem feltétlenül szeretnénk ilyen fajta összehasonlításokba bocsátkozni, azonban tagadhatatlan, hogy egyre többen vannak azon a véleményen, hogy jobban megéri a horvát tengerpartot választani. Tény, hogy Horvátország az egyik legkiválóbb úti cél, hiszen közel van, az árak korrektek, a horvát emberek pedig vidámak és kedvesek. Egy szóval megéri a horvát tengerparton nyaralni. Homokos és kavicsos partot egyaránt találhat itt, így kedvére választhat. Mi inkább a homokos partokat ajánljuk, különösen a kisgyermekes családoknak. Horvátországban olyan tiszta a tenger, hogy akár több méterre is le lehet látni. Ráadásul a legtöbb helyen a víz lassan mélyül, így gyermekek számára is teljesen biztonságos.

Sokan nem is sejtik, de az Adrián is van cápa. Nem kell megijedni, ugyanis nem a nagy fehér cápáról van szó, hanem a macska cápáról, ami alig 60-70 centiméter, másrészt az apró fogak leginkább a kis méretű halak számára jelentenek veszélyt. Nem sok esély van rá, hogy összetalálkozik a macskacápával, mivel leginkább harminc méteres mélységben fordul elő. Így leginkább a búvárok találkoznak velük, ha nagyon szerencsések. Továbbá, ha már ott van, akkor érdemes kipróbálni a hangulatos horvát éttermeket. Az árak korrektek, a pincérek mosolyognak, az ételek pedig ízletesek. Egy szóval nem éri meg kihagyni! Bővebb információkért érdemes ellátogatni az invia.hu weboldalra!


hunprobalazs