Hova érdemes menni síelni a családdal?

A téli szünetet érdemes hasznosan kihasználni és valami jó családi programmal eltölteni. Mi más lenen erre a legjobb, mint, hogy elmenjünk együtt síelni. Viszont egy családi síelés megszervezése nem túl egyszerű, és arra is figyelnünk kell, hogy a megszabott kereteken belül maradjunk.

Amennyiben kisgyermekes családokról beszélünk, akkor nagyon fontos, hogy közeli úticélt válasszunk, amely nem hosszabb 4-5 óránál. Felesleges a gyerekekkel 6-8 órákat kínlódni, ha már fel idő alatt is eljuthatunk nagyon jó helyszínekre. Ennek köszönhetően pedig sokkal kevésbé lesznek nyűgösek és szülőknek is egyszerűbb lesz az utazás. Abban az esetben, ha kezdők vagyunk és a gyerekeink számára is még teljesen új az élmény, akkor nagyon fontos, lehet, hogy gyermekbarát síközpontokat válasszunk. Ugyanis ezeken a helyszíneket találkozhatunk mesefigurás pályákkal, síovival és tanulópályákkal, illetve gyerek liftekkel, melyek nagyban megkönnyíthetik a tanulásukat és sokkal élvezhetőbb lesz az üdülés.

Amennyiben már tudunk síelni, viszont továbbra is gyerekkel utazunk, akkor nagyon fontos, hogy a pályák milyen jellegűek, illetve, hogy milyen felvonókkal vannak ellátva. Hiszen a gyerekkel esetén elég fontos szempont lehet az, hogy zárt kabinos liftekkel legyenek felszerelve a pályák. Ugyanis így sokkal biztonságosabbak, nem utolsó sorban szélvédettek és akár pár percen pihenhetünk is rajtuk. És végül utolsó helyre tettük a fránya anyagiakat, amelyek sok esetben talán a legfontosabbak. Amennyiben nem szeretnénk vagyonokat elkölteni, akkor érdemes a főszezonon kívüli időszakot választani, hiszen akkor nagyon kedvező akciókra tehetünk szert. Továbbá az árak nagyban változhatnak attól függően, hogy pályaszálásban gondolkodunk-e vagy sem.


hunprobalazs