Hozzávalók, amelyek csökkentik az izzadást

Amikor a test felmelegszik, időjárástól, testmozgástól vagy stressztől, az agy üzenetet küld, hogy a test túlmelegedett. Az üzenet eljut az idegekhez, onnan pedig a több mint 2 millió verejtékmirigyhez amely a bőr alatt található. Ekkor a verejtékcsatornák nedvességet küldenek nedvességet küldenek a bőr felszínére. Izzadás ellen viszont létezik néhány hozzávaló, amelyek minden háztartásban megtalálhatóak.

Az első hozzávaló az almaecet, amely egy rendkívül egészséges összetevő. Ez természetes dezodorként működik hiszen eltávolítja a baktériumokat amelyek a kellemetlen szagért felelősek. Használata egyszerű, csak alkalmazza ezt az anyagot naponta egyszer a hóna alatt, főleg esténként lefekvés előtt ajánlott. A szódabikarbónát is használhatja arra, hogy megszabaduljon az izzadság kellemetlen szagától. A legjobb ebben a hozzávalóban az, hogy biztonságos, természetes, ráadásul olcsó is. Csak keverje össze a szódabikarbónát egy kis vízzel és masszírozza be ezt a keveréket a bőrébe. Hagyja megszáradni, majd törölje le a szódabikarbóna porát egy tiszta törülközővel.

A következő hozzávaló a fekete tea, amely nagy mennyiségű tannint tartalmaz, ami egy természetes izzadásgátlóként működik. Használata egyszerű, forraljon fel egy fazék vizet és adjon hozzá 2 csomag fekete teát. Egy perc elteltével vegye ki a csomagolást és tegye félre egy tányérra, hogy kihűljön. Ezután pedig tegye a kis teás-zsákokat a hónaljára, vagy arra a testrészre, amely izzad. A citrom is csökkentheti a kellemetlen testszagot és segíthet a túlzott izzadás ellen. A citromban levő citromsav ugyanis elpusztítja a baktériumokat, viszont ezzel legyen nagyon óvatos! Miután citromot használt, ne menjen ki a napra. Vágjon félbe egy citromot, és tartsa a hóna alatt körülbelül 15-30 percig, azután vegye ki és mossa le a területet. Az eredménytől le lesz nyűgözve!


hunprobalazs