Humusz készítése házilag

A humusz egy hihetetlenül sokoldalú étel, amely mártásként, valamint kenve is felhasználható, hiszen a  humusz krémes, finom és meglepően könnyű. Tehát mielőtt elindulna a szupermarketbe humuszt vásárolni, próbálja ki saját humuszát otthon, és meglepődik majd, hogy mennyire könnyű elkészíteni.

Készítse elő a csicseriborsót. Használhat konzervált csicseriborsót vagy szárított csicseriborsót is amelyet előzőleg főzött. Ezután következik az öblítés és a csicseriborsó alapos leeresztése. A folyadékot a konzerv csicseriborsóról felhasználhatjuk különféle vegán receptekhez. Egy humuszhoz két dobozt vagy kb. 3 csésze főzött csicseriborsót kell felhasználni. Gyorsan nyomja össze a csicseriborsót és vegye le a vékony bőrt a szemekről. A csicseriborsó levágásának ez a lépése opcionális, de nagyon ajánlott, ha van időd. Dobd el a hámozott csicseriborsót tegye egy tálba, és dobja el a héjat. A csicseriborsó meghámozása fontos, hiszen emiatt lesz simább, selymesebb a humusz.

Helyezze a hámozott csicseriborsót, olívaolajt, fokhagymát, sót és vizet egy élelmiszer-feldolgozóba vagy egy nagy sebességű keverőbe. Hozzáadhat citromlét és tahinit egy hitelesebb ízű humuszhoz, ha kívánja. A humuszt tálalhatja pitával, zöldséggel, vagy használhatja már ételekre kenve is. A humusz elkészítéséhez szüksége lesz 2 doboz csicseriborsóra, 1 gerezd fokhagymára, 2-3 evőkanál olívaolajra, ½ csésze vízre, fél teáskanál sóra, valamint tahinira és / vagy citromlére. A házi készítésű humuszt tarthatja a hűtőszekrényben egy nem levegőző edényben 3-5 napig. Ellenőrizze a sérülések jeleit evés előtt. A humusz egyszerű összetevőkből készül, amelyek számos egészségügyi előnyhöz juttatják a szervezetet, hiszen a csicseriborsó jó rost- és fehérjeforrás, valamint az olívaolaj egy egészséges zsír, amely antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.


hunprobalazs