Hunyorgás ellen napszemüveggel

Ha nyár, akkor napsütés, ha napsütés, akkor napszemüveg. Ha megérkezik a legmelegebb évszak és fényárban úszik minden, nem árt, ha beszerzünk egy napszemüveget, hiszen amellett, hogy a nyári divat egyik kulcseleme, viselete rendkívül hasznos is.

Napszemüveg vásárláskor az egyik kritérium, amelyet számba kel vennünk, az nem más, mint arcunk formája. Ha az esztétikai szempontoknak megfelelően választunk, biztosak lehetünk benne, hogy embertársaink nem fognak furcsán ránk nézni, azzal a gondolattal, hogy valami sántít ebben a viseletben. Ovális, vagy hosszúkás archoz szinte minden modell jól illik, érdemes viszont elkerülni a túl vastag, vagy túl vékony keretű napszemüvegek viseletét. A szív alakú archoz olyan szemüveget érdemes választanunk, amelynek kerete lefelé haladva elkeskenyedik, arcformánkhoz hasonlóan. A szögletes, sarkos és túlméretezett keretek ellensúlyozzák az arc kerekségét. A szögletes arcúaknak tanácsos finom, kerekebb vonalú kereteket, vagy akár részben keret nélküli napszemüveget választaniuk.

A napszemüveg külalaki tulajdonságai mellett érdemes a lencsék színezettségére és fényvédelmi faktorára is odafigyelni. A szürke lencse természetes árnyalatokat biztosít. Erősen tükröződő fényben a barna lencse az ideális, mivel nyugtatja a szemet, a sárga, vagy borostyán színű lencsék jól használhatóak gyengébb fényben, félhomályban. A zöld lencse jó színlátást ad, ezért minden fényviszonyban jól használható. Tiszta, vagy enyhén színezett lencsét főleg esztétikai célra érdemes használni, nagyon sötét lencsét pedig kivételesen erős napfénynél, de vezetéshez nem használható. Ha napszemüveg vásárlás mellett döntünk, érdemes tehát minden szempontot figyelembe venni.


hunprobalazs