Húsvéti ünnepek

A karácsony mellett a húsvét a másik olyan nagy ünnepünk, amikor megajándékozzuk a szeretteinket. Ami miatt sokak számára igazán különleges ünnepnek számít, az a húsvét hétfőn szokásos locsolkodás. Ilyenkor a családok férfitagjai meglocsolják a hölgyeket kölnivel, szódával vagy egy vödör vízzel.

[adsense_id=”1″]

Az ünnepekkor szép húsvéti locsolóversek közül válogathatunk az interneten, ahol könnyedén kiválaszthatjuk számunkra a legkedvesebbet. Természetesen a húsvéti tojásokról se feledkezzünk meg, ugyanis locsoláskor kis zsebpénz vagy csoki mellett illik egy szép színes húsvéti tojással is megajándékozni a locsoló fiúkat. A tojásokat festhetjük különféle színekre, de csinálhatunk belőlük tarka változatot, vagy szép díszítést is tehetünk rá. Ne feledkezzünk meg a finom húsvéti ételekről sem, egyetlen család otthonának asztaláról sem hiányozhat a finom húsvéti sonka.

A gyerekek általában imádják a húsvétot, feladatuk, hogy este fészket csináljanak, ahova a húsvéti nyuszi viszi az ajándékot húsvét vasárnap reggelére. A lányok locsolása pedig jó móka és örök emlék marad, bár sok kisfiú túl félénk, hogy elmondjon egy locsolóverset. Ajándékok szempontjából célszerű olyan meglepetésben részesíteni a gyerkőcöket, amit a tavasszal tudnak használni. Jó ötlet lehet ajándéknak valamilyen szabadidős tevékenységhez kötődő ajándék, egy bicikli, egy gördeszka vagy egy focilabda is. Persze lényeg, hogy az ünnep a lehető legnagyobb szeretetben és békességben teljen.


hunprobalazs