Idegesítő dolgok edzés közben

Ha ön is rendszeresen jár edzőterembe, akkor biztos van valami az edzőtársaiban, ami az őrületbe tudja kergetni önt. A legidegesítőbb incidensek főleg a futópadon történhetnek, ahol például gyakran szelfiznek, vagy éppen telefonálnak egy családtaggal futás közben, ez pedig rendkívül zavaró tud lenni, ha a másik éppen koncentrálni szeretne, és nem akar kiesni a ritmusból.

Gyakran előfordul az is, hogy pocsolyákat hagynak a padlón, és úgy mennek el az edzőteremből, hogy fel se törlik azt. Nincs is annál gusztustalanabb dolog, mint amikor mezítláb belelépünk valaki más izzadságába. A köpködés is elég zavaró lehet, főleg ha futás közben valaki úgy köp egyet, hogy valaki éppen a közelben van. Persze idegesítő az is, ha a torkunkban felgyülemlik a nyál, de akkor sem illik jobbra-balra köpködni, pláne társaságban. Az sem kellemes élmény, ha egy szinte üres edzőteremben valaki túl közel jön, és például mellettünk rakja le a matracát, vagy túl közel végez gyakorlatokat, persze valószínű az is, hogy az illető csak kihívást akar, de nem mindenki szereti, ha kartávolságnyira edz valaki.

Egy másik gusztustalan szokás, hogy sokan vannak azok, akik nem törlik le a gépeket, miután használják őket. A legundorítóbb dolog egy izzadtsággal teli széken vagy padon ülni, vagy megfogja egy olyan súlyzót vagy eszközt, ami már szinte csöpög. Nem telik néhány percbe sem az eszközök letörlése, tehát érdemes mindig úgy kimenni az edzőteremből, hogy minden száraz és készen áll új emberek fogadására. A szelfizés nagyon gyakori a futópadon, mert nyilván meg kell örökíteni, ha valaki edz, nehogy a világ lemaradjon róla, vagy éppen a futás kellős közepén kell megbeszélni a napi teendőket a családdal, ami persze nem rossz dolog, de ez teljes mértékben kizökkenthet másokat a ritmusból.


hunprobalazs