Így indulhat jól minden reggeled

Mindenki tapasztalta már, hogy ha a reggel rosszul indul, az az egész napra képes rányomni a bélyegét. Amikor ébredés után a dolgok simán mennek, nyugodtabbak vagyunk és stressz nélkül tudunk neki kezdeni a napnak. A tudósok már arra is tudnak választ adni, hogyan tehetjük jobbá minden reggelünket.

[adsense_id=”1″]

Amikor felébredünk, ahelyett, hogy még félálomban kipattannánk az ágyból, adjunk magunknak legalább 30 másodpercet. Szoktassuk szemünket a fényhez és tudatunkat ahhoz, hogy itt az ideje kikelni az ágyból. A legjobb, ha azonnal kitárjuk az ablakot, még akkor is, ha az idő nem éppen barátságos odakint. A friss levegő csodákra képes, elűzi az álmosságot és az energia szintre is jótékonyan hat.

Ha tehetjük, szánjunk pár percet arra, hogy a természet hangjait hallgatjuk. Kutatások szerint a csordogáló víz és a madarak éneke elképesztő mértékben képesek csökkenteni a stresszt. Aki nem olyan szerencsés, hogy ébredés után egyből sétát tudjon tenni a szabadban, az okostelefonokra letölthető applikációkkal is próbálkozhat, a rögzített hangok ugyanis pontosan ugyanúgy hatnak, mintha élőben hallgatnánk a madarakat.

Reggelire tápláló ételeket válasszunk, melyek fehérjékben és szénhidrátban gazdagok. Kis mennyiségben a koffein is áldásos, szellemileg élénkít és javítja a hangulatot. Hasonlóképpen hat a fekete tea, de reggel még egy bögre magas kakaótartalmú forró csokoládét is lelkifurdalás nélkül elkortyolhatunk, hogy jobb legyen a kedvünk.


hunprobalazs