Így működik az Uber

Az Uber az egyik legnépszerűbb és legtöbb letöltéssel büszkélkedő utazásszervező mobil applikáció.  Sajnos gyakran előfordul, hogy taxira lenne szükségünk, de épp nincs elérhető kocsijuk. Ilyenkor gondolkodunk, mit tegyünk; a választásunk sokszor az úgynevezett Uber sofőrökre esik, akik tulajdonképpen szabadúszó személyszállítók.

A mobil alkalmazás érzékeli a földrajzi helyünket, ezáltal lehetőséget teremt, hogy felvegyük a kapcsolatot a közelünkben található fuvarozókkal. Nem véletlen, hogy a hivatásos taxisok nem örülnek az applikáció létezésének.

Ha úgy döntünk, le szeretnénk tölteni, illetve használni szeretnénk a mobil alkalmazást, a letöltést követően egy gyors regisztrációt kell elvégezni. Számos adat bevitelére van szükség, illetve lehetőség, de az egész folyamat nem igényel többet másfél percnél. Ezt követően már használhatóvá válik a mobil alkalmazás; meg tudjuk nézni, milyen fuvarozók állnak rendelkezésre, milyen viteldíjat határoztak meg, sőt a fotók és a videók segítségével akár teljesebb képet is kaphatunk a leendő útitársunkról. Ha utazni szeretnénk, meg kell adnunk a pontos helyünket, ahol az autós fel tud venni bennünket. Az alkalmazás arra is lehetőséget biztosít, hogy nyomon kövessük az autós haladásár, így pontosan tudhatjuk, mikor érkezik meg és mikor tud felvenni bennünket. A fizetés a bankkártya segítségével történik, az utazás befejezése után kerül levonásra a számláról.

Az alkalmazás lehetőséget biztosít mindannyiunk számára, hogy véleményünknek adjunk hangot egy-egy sofőrről, illetve a szolgáltatásáról. Ezzel segíthetjük a többi utast is, akár pozitív, akár negatív tapasztalatokat osztunk meg. Lehetőség esetén mindig szánjunk fél percet az autós értékelésére, ezzel önmagunk számára is jegyzetet készítünk, kit érdemes választani és kit nem.


hunprobalazs