Így tárold az élelmiszereket, hogy tovább elálljanak

Ha bevalljuk magunknak, ha nem, egy átlagos háztartásban akár a több kilót is elérheti annak az élelmiszernek a mennyisége, amit havonta kidobunk. Egészségesen élni kizárólag friss és romlatlan élelmiszereket fogyasztva lehet, hogy tovább el tudjuk őket tartani, néhány trükk és minimális odafigyelés szükségeltetik.

[adsense_id=”1″]

Ha rászánjuk az időt és a pénzt arra, hogy megbízható helyekről friss zöldségeket vásároljunk, arra is fordítsunk figyelmet, hogy azokat a lehető legtovább el tudjuk tárolni. A hagymát egy régi harisnyában akár 8 hónapig is eltarthatjuk. A burgonyát mindig tartsuk külön a hagymától, viszont ha almát teszünk a közelébe, megakadályozzuk, hogy kicsírázzon.

A spárgát a hűtőben egy pohár vízben tárolhatjuk el a legtovább, a pohár tetejére húzzunk nejlon zacskót. A fűszernövényeket, mint a petrezselyem, a bazsalikom vagy a metélőhagyma, szintén egy pohár vízbe állítva tarthatjuk frissen. A friss gyömbér kitűnően eláll, ha lefagyasztjuk. A fagyasztóból kivéve, reszelve azonnal felhasználhatjuk.

A zacskóba csomagolt salátát és más zöldségeket bontsuk ki és egy papírtörlővel itassuk le róluk a nedvességet. A zöldségek legfőbb ellensége a nedvesség, ettől romlanak meg leghamarabb.

A sajtokat papírban tároljuk, soha ne tegyük őket műanyag zacskóba, a hűtőnek pedig a legmelegebb részében helyezzük el őket. A diófélék szintén a hűtőben állnak el legtovább, beletehetjük őket egy befőttes üvegbe is. A legtöbb élelmiszert hosszú időn át frissen tarthatjuk, ha légmentes csomagolásba zárjuk őket.


hunprobalazs