Igyunk meleg vizet az egészségünk érdekében

Mindenki számára köztudott, hogy a tiszta víz a legegészségesebb folyadék az emberi szervezet számára. Ám az már sokkal nehezebb kérdés, hogy a hideg, vagy a meleg víz az ajánlott.

Sokan élnek abban a tudatban, hogy a jéghideg víz felfrissíti a szervezetünket. Ám, ha azt szeretnénk, hogy a szervezetünk számára ideális hőmérsékletű folyadékot igyunk, akkor annak 36 C fokos kellene, hogy legyen. Pont, mint testhőmérsékletünk. Ugyanis, ha ilyen hőmérsékletű folyadékot fogyasztunk, akkor a szervezetünknek, nem kell se felmelegíteni, sem lehűtenie. Igazán érdekes tény, hogy a déli népek egyáltalán nem ismerik, hogy jéghideg italokat. Mi pedig egy forrónapot el sem tudunk képzelni a hideg frissítők nélkül. Ám a sivatagok lakói szinte csakis test hőmérsékletű folyadékot fogyasztanak. Ugyanis a meleg víznek számos jótékony hatása van a szervezetre. Ha meleg vizet fogyasztunk, akkor az akár csillapíthatja a fej, has és akár menstruációs fájdalmakat is. Elmondható még róla, hogy természetes módon lazítja el az izmokat és az idegeket is. A meleg víz hatására kitágulnak a véredények és az emésztőrendszeri görcsök is megszűnnek. Egyszerűen elmondhatjuk róla, hogy a meleg víz fogyasztásától jobban érezhetjük magunkat.

Sok esetben sokkal többet ér egy pohár meleg víz elfogyasztása, mint számos gyógyszer elfogyasztása. Továbbá elmondható még róla, hogy jót tesz az emésztésnek és a székrekedés esetén is hatásos lehet. Amikor zsíros ételeket fogyasztunk, akkor célszerű meginni egy nagy pohár meleg vizet, hiszen, így könnyebben oldódnak a zsírok és egyszerűbb lesz az emésztésük is. Ha közvetlenül felkelés után fogyasztunk el egy pohár meleg vizet, akkor megemeli a testhőmérsékletet és beindítja keringést, így ébresztőként is hat ránk.


hunprobalazs