Ingyenes nyomkövetőellenes szoftver az online adatvédelem fokozására

Hát nem utálatos, amikor  cipőt keres egy online cipősboltban, és az elkövetkező néhány hétben a cipős hirdetések elárasztják az internetet? Nagyon bosszantó lehet, de így működik a webkövetés. Ebben a cikkben megvitatjuk, hogyan védheti meg digitális személyazonosságát ingyenes nyomkövetőellenes szoftverekkel.

Az internetes nyomkövetés során gyűjtik és tárolják a felhasználók online viselkedését. A webkövetők gyűjthetnek: IP-címeket és weboldalakat, böngészési előzményeket, információkat a weboldalak viselkedéséről, információkat a használt böngészőről és eszközről. Míg a hirdetők az internetes nyomkövetést használják online profiljának felépítéséhez és relevánsabb hirdetések felkínálásához, ezeket az információkat adathalász támadásokhoz, személyazonosság-lopásokhoz, stalkerware-ekhez és ransomware-khez is felhasználhatják. Szerencsére rengeteg ingyenes nyomkövető-ellenes szoftver található a magánélet védelme érdekében. A Disconnect Browser egy részben nyílt forrású böngészőbővítmény és mobilalkalmazás, amelynek célja a harmadik fél nyomkövetőinek leállítása és az Ön böngészési viselkedését nyomon követő webhelyek blokkolása.

Áttekintést nyújt a weboldal által küldött kérésekről, megadva, hogy melyiket engedélyezi. A Disconnect Browser fejlesztői szerint az összes hirdetés blokkolása esetén a böngészési sebesség megduplázódik, és az eszköz akkumulátora hosszabb ideig tart. A Tor egy ingyenes és nyílt forráskódú szoftver, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy név nélkül szörfözhessenek az interneten. Erős titkosítást használ az identitás online elrejtésére, és megakadályozza, hogy a webhelyek összegyűjtsék az Ön böngészési adatait. Ne feledje azonban, hogy a Tor használata lelassíthatja böngészési sebességét, mivel a forgalom az egész világon önkéntesek által működtetett relék hálózatán megy keresztül.


hunprobalazs