Internetes átverések hatékony kikerülése

Sokszor belefutunk egy-egy hirdetésbe, mely igazán kecsegtető ajánlattal rendelkezik az emberek számára. Mit tegyünk, ha mi is ilyennel találkozunk? Hogyan ismerjük fel egyáltalán? Az internet számos dologra használható. Például tanulásra, olvasásra, zenehallgatásra, filmnézésre, beszélgetésre, ismerkedésre, játékra, valamint különböző hirdetési lehetőségekre.

Sok cég és persze a magánemberek is adnak fel hirdetést, hogy munkát ajánlanak. Persze ezek közül nem minden munka valós, ugyanis sok az úgynevezett lehúzós hirdetés, amikor csak pénzt kérnek a gyanútlan embertől, viszont munkát nem fognak adni.

Többségében arra kérik az érdeklődőt, hogy a munkacsomagért fizessen be egy kisebb összeget, ami persze megtérül az első munka alkalmával. Vagy pedig egy csekély regisztrációs összeget kérnek. Persze nem nagyok ezek az összegek, de tudjuk, hogy sok kicsi, sokra megy. Például a regisztrációért kérnek 500 forintot, és ezt befizeti mondjuk 20 naiv ember, akkor az már egy szebb összegnek mondható. Ha még több ember fizet, akkor jóval nagyobb az összeg.

Amennyiben írunk egy embernek, hogy érdekel minket az adott munka, és ilyesmi levelet kapunk, hogy fizessünk be ezért és ezért x összeget, semmiképpen se tegyük meg, mert munkát úgysem kapunk. Ha dolgozni szeretnénk, ne mi fizessünk, hanem nekünk fizessenek. Bármennyire is jó az ajánlat, nem szabad elhinnünk.

Léteznek még olyan lehetőségek is, ahol az a feladat, hogy hirdessük az adott oldalt, keressünk minél több embert magunk alá, és elég napi 2-3 óra is a munkához. Ha csupán ez a munka, ez is átverés lehet, mivel a legtöbb MLM ilyen. Legyünk résen az ilyenekkel is. Inkább keressünk olyan lehetőséget, ahol valóban dolgozni kell.

Figyelmesen böngésszük át a hirdetéseket, és csak azokra az állásokra jelentkezzünk, melyek valódinak tűnnek, ha már internetes munkát keresünk. De mindig legyünk nagyon óvatosak, az adatainkat ne adjuk ki akárkinek, bármilyen kecsegtető ajánlattal is rendelkezik.


hunprobalazs