Kanapészörfözés, hogy a legolcsóbban megússzuk a nyaralást

Nyaralni mennénk, de nincs annyi pénzünk. Ne essünk kétségbe, így is elmehetünk, ha elég nyitottak vagyunk, és nem félünk az újdonságoktól. Valamint van is kedvünk új embereket és új szokásokat, kultúrákat megismerni. Kis izgalom sosem árt meg.

A kanapészörfözés az utazás legolcsóbb módja. Ami egész pontosan azt jelenti, hogy az idegennek, az utazónak felajánlunk egy kanapét, hogy legyen hol aludnia. Ami persze sokszor ennél többet is jelent. Vacsorával kínálhatjuk, sétálhatunk, beszélgethetünk vele. Megismerhetünk egy távoli kultúrát esetleg.

Léteznek honlapok, melyek ezzel foglalkoznak. Regisztrálnak oda emberek, akik szeretnének eljutni különböző helyekre, de nem akarnak fizetni a szállásért. Külföldre is el lehet jutni, bárhova a világon. Vannak még vendégszerető emberek, akik készek megismerni az újat, és esetleg új barátságot is kötni.

Regisztrálhatunk ezeken az oldalakon. Ott adjunk meg magunkról minél több fontos adatot. Lehetőleg fotózzuk le a szobát, vagy kanapét, ahol majd az utazóknak biztosítjuk a pihenéshez szükséges helyet. És mindent írjunk oda, ami majd az utazókat várni fogja. Például vacsora, városnézés esetleg még. Persze nem kötelező mindenkinek utazókat fogadnia. Az is elég, ha csak utazni akarunk. Írjuk oda pontosan, hogy mikor és hova szeretnénk utazni. De azt is lehet, hogy csak fogadunk embereket.

Ezek az oldalak teljesen védettek. Az utazás és a vendéglátás után mindenki jellemzést ad a másikról, pozítivan vagy negatívan. Akinek több a negaív jelzése, azt nem is nagyon válasszák.

Amennyiben vállalkozó kedvűek, és nyitottak vagyunk az új emberekre, bátran regisztráljunk mi is. Minden bizonnyal nagyon hamar fogunk kapni értesítést mi is, és akkor indulhat a kaland, bemutathatjuk a várost, a környéket, ahol élünk.


hunprobalazs