Kansas állam legszebb helyei

Földrajzi szempontból Kansas áll az Egyesült Államok közepén. Ez csak az egyik oka annak, hogy Kansas-t Amerika Szívének nevezzük. Kansas állam nagyszerű történelmével együtt az Alföld tájával büszkélkedhet. Az Óz, a nagy varázslónak köszönhetően sokan úgy gondolják, hogy Kansas egy olyan hely, ahonnan menekülni akarnak az emberek, de valójában rengeteg nagyszerű látnivaló van Kansasban.

A XIX. Század közepén Kansast határvidéknek nyilvánították. A betelepülés folyamatban volt, de katonai jelenlétre volt szükség az amerikai határok biztosításához. A Scott erődítményt 1842-ben építették, és fontos tényező volt az Egyesült Államok polgárháborújában. Ma a Scott Erődítmény Nemzeti Történelmi Emlékművet egy idegenvezető segítségével fel is lehet fedezni. 11 történelmileg pontos épületet lehet meglátogatni, amelyek 30 berendezett szobát tartalmaznak, és mindegyikük több mint 150 évvel ezelőtti bepillantást enged az életbe.

A Kansas-folyó partján Wamego kis városa található. Azonban ne hagyja, hogy Wamego mérete becsapja: az állam egyik legérdekesebb látnivalójának otthona. Wamego-ban található az Óz Múzeum, az Óz, a nagy varázslónak szentelt múzeum. A gyűjteményen belül megtekintheti az eredeti könyveket, a modern gyűjteményeket és emléktárgyakat az ikonikus filmből. A szokatlanabb és váratlanabb tárgyak közül néhányak az eredeti néma filmekből valók, amelyek megtekinthetők a helyszínen. A Kréta-piramisok, más néven a Monument Rocks, Gove megyében, Kansas északnyugati részén találhatóak. Ez a földtani mérföldkő az állam egyik természeti csodája. A Monument Rocks némi becslés szerint több mint 80 millió éves. A sziklaalakzatok több mint 70 méter magasak, ha pedig közelről nézi őket, akkor kagylókat láthat, vagy akár őskövületeket is.


hunprobalazs