Karácsonyi díszítés ötletesen

Hamarosan itt a karácsony, mi pedig készülhetünk az ünnepi lázra. Az ünnep egyik érdekes és izgalmas feladata a lakás ízléses feldíszítése. A korábbi évtizedekben a tarka díszítések számítottak menőnek. Minél tarkább volt a karácsonyfa, annál ünnepélyesebbnek tartották. Ennek a trendnek ma már vége, sokkal jobban szeretjük az egy- vagy kétszínű díszítéseket. Sőt, egyre elterjedtebbek a matt gömbök is, ami a ragyogást nélkülözi, de az ünnepiséget nem.

Amerikában nagy népszerűségnek örvendenek a különböző ajtódíszek. A kertvárosokban szinte nem is lehet olyan házat látni, amelynek ajtajára ne kerülne valamilyen karácsonyi díszítés. Ez a szokás Magyarországon is terjedni látszik; egyre többen helyeznek el koszorút a bejárati ajtókon. Ezek a díszek rendszerint örökzöld ágak felhasználásával készülnek. A koszorút valamilyen örökzöld növény képezi, majd ezt díszítjük bogyós ágakkal, fenyőtobozokkal, egy ízléses vászon masnival és természetesen egy kis műhóval.

Hasonló díszítést a beltéri falakon is elhelyezhetünk. A kreatív ötleteket érdemes kihasználnunk. Roppant ötletes a korcsolya dísz; csupán a megtisztított korcsolyánkra lesz szükségünk, amelyeket nem szimmetrikus módon elhelyezünk a falon vagy felakasztunk a fogasra. Ezután a szárukba örökzöld és bogyós ágakat aggatunk, tobozokkal díszítjük és természetesen egy kis műhavat is fújunk rá. Csodálatos díszítés lesz a végeredmény.

Használjuk ki a különböző sütőformák kínálta lehetőségeket is. A díszített mézeskalácsok nem csak a tányérokon, hanem a karácsonyfán is remekül mutatnak. Ha kellő kézügyességgel rendelkezünk, ezt ne hagyjuk ki! Nincs más dolgunk, mint a megsült és kihűlt sütiket tojáshabbal vagy valamilyen mázzal díszíteni, majd cérnára fűzni és felaggatni a karácsonyfára. Csodálatos díszek lesznek.


hunprobalazs