Karácsonyi versek

A karácsony közeledtével sokan készülődnek egy szép verssel is, mely meghitté teszi az ünnepeket.  Számos neves írónk van, aki írt karácsonyi verseket, közülük is talán kiemelkedik a múlt század elejének neves költője Ady Endre. Ő írta az Ének karácsony ünnepén, Egy jövendő karácsony és a Békesség ünnepén című verseket.

[adsense_id=”1″]

De nem csak ő, hanem Juhász Gyula és Babits Mihály nevéhez is fűződnek szép karácsonyi versek. Babits írta A felnőtt karácsony, a Karácsonyi ének című költeményeket, Juhász Gyula pedig a Betlehemes ének, a Vízkeresztre és a Karácsonyi köszöntés című műveket. Nem csak verssel, hanem idézetekkel és különböző ünnepi énekekkel is fokozhatjuk a családi hangulatot. Természetesen az irodalomkedvelők megpróbálkozhatnak saját karácsonyi költemény írásával. Szintén az ünnep része lehet a betlehemi játékok megtekintése, ahol Jézus Krisztus születését mutatják be nekünk.

Van, aki szeret részt venni különféle ünnepi mulatságokon is, az ilyenkor gyakori adventi vásárokon karácsonyi díszeket, édességeket és finom sülteket is vásárolhatunk. Az ünnepi hangulatot fokozhatja a finom forralt bor fogyasztása is. Szente este általában halat szoktunk enni, de amerikai szokáskánt a pulyka fogyasztás is egyre általánosabb. Sokan fogyasztanak lencsefőzeléket is, ugyanis a hagyomány szerint, aki lencsét eszik karácsony szent este, azt az újévben bőséges anyagi áldás éri. A legfontosabb azonban a nyugodt karácsonyi légkör megteremtése, hogy az ünnep békében is boldogságban teljen.


hunprobalazs