Kendermagolaj a bőr egészségéért!

A kendermagolajat gyakran „kenderolajnak” is hívják, de gyakorlatilag a kender növény magjából hideg préseléses technológiával állítják elő. Nagyon sok jótékony hatása van, de most térjünk ki a bőr egészségére a kendermagolajjal kapcsolatban.

A kendermagolaj különbözik a CBD olajtól, amely a kannabisz növény kivonata és a kender virágot és a -leveleket használják fel az előállításához. A kendermagolajat magából a kendermagból készítik és általában nem tartalmaz semmiféle THC-t (tetrahidrokannabinolt), a pszichoaktív komponenst. A kendermag olajnak számos egészségügyi előnye van, ideértve azokat is, amelyek javítják a bőr egészségét. Tápláló vitaminjainak és hidratáló tulajdonságainak köszönhetően annyira jótékony hatással van a bőr egészségére, hogy egyre népszerűbb erre a célra is. A kendermagolaj tökéletes a legtöbb bőrtípusra, mivel hidratálhat anélkül, hogy eltömítené a pórusokat. Segíthet a zsíros bőr kiegyensúlyozásában, hidratálva és szabályozva a bőr olajtermelését. Az egyik omega-6 zsírsav, amelyet a kenderolaj tartalmaz a gamma-linolénsav. Erős gyulladáscsökkentő hatású, ugyanakkor ösztönzi a bőr növekedését és az új sejtek képződését.

A kendermagolaj gazdag omega-6 és omega-3 zsírsavakban, ezért jótékony hatásúvá teszi a bőrt. Ezen tápanyagok fogyasztása elősegítheti a bőrbetegségek, például az atópiás dermatitis kezelését is. A bőr hidratálása és megnyugtatása mellett öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkezik. A kendermagolaj segíthet csökkenteni a bőr vonalakat és a ráncokat, valamint megakadályozhatja az öregedés jeleinek kialakulását. A kenderolajban található linolsavat és oleinsavakat a szervezet nem termeli, ám döntő szerepet játszhatnak a bőr egészségében és az öregedésgátlásban, ezért fontos tápanyagok is tartalmaz.