Kérdése van a 2020-as választásokkal kapcsolatban? A Siri most válaszol

Az Apple tovább bővíti a 2020-as amerikai elnökválasztás lefedettségét. Az Apple News folyamatos lefedettségén kívül a Siri-től számos különféle választással kapcsolatos kérdést feltehet, beleértve az eredmények részleteit, az elsődleges információkat és egyebeket.

A TechCrunch jelentése szerint kérheti a Siri-től a valós idejű eredményekkel kapcsolatos információkat. Például, ha azt kérdezi: „Ki nyeri a New Hampshire-i szavazást?”, a Siri bemutatja az eredmények legfrissebb listáját. Az Siri-n keresztül közvetített élő eredmények az Associated Press-től származnak, mondja az Apple. Az Apple News az AP valós idejű eredményeit is felhasználja megyénkénti eredményeire a választási szezon során. Csakúgy, mint a többi kérdésnél, ha valamit feltesz Siri-nek a választásokról, amelyekre nem ismeri a választ, az alapértelmezés szerint a webes eredményeket fogja elmondani. A továbbfejlesztett választás-specifikus Siri-lekérdezések már megjelentek, így most kipróbálhatja őket, de néhány napba telhet, amíg minden teljesen elkészül.

A Siri választási kérdésekre nyújtott kibővített támogatása csak az Apple politikai lefedettségének legújabb kiterjesztése. Az Apple összeállt az ABC News-zal a nemrégiben történt New Hampshire-i demokratikus vita kapcsán, az eseményt a Hírek alkalmazásban közvetítve, és lehetővé téve az Apple News felhasználóinak, hogy kérdéseket tegyenek fel. Az Apple News a hónap elején elindított egy központi csomópontot a 2020-os elnökválasztási lefedettséghez, amelyben „tucatnyi megbízható hírforrásból” származó tartalom szerepel, valamint az egyes jelöltek részletes útmutatói. Akár már most is megnézheti a választásokkal kapcsolatos Siri-lekérdezéseket közvetlenül a 2020-as választási központban az Apple News alkalmazásban.


hunprobalazs