Kertépítés és dugulások? Van kapcsolat a kettő között!

Ha a duguláselhárítás témája kerül szóba, akkor legtöbben azonnal az ingatlanon belüli problémás helyzetekre szoktunk gondolni. A nem megfelelően használt szaniterek és a tisztítás hiánya sajnos gyorsan duguláshoz vezethetnek. Ugyan a problémát házilag is orvosolhatjuk, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy visszatérő dugulások esetén mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni.

Kertépítés és dugulások? Van kapcsolat a kettő között! Sokan nem is gondolnák, hogy a kertépítés során elkövetett hibák akár az otthonhoz tartozó rendszerekre is hatással lehetnek. Rendszerint a nem megfelelő helyre telepített fák és nagy gyökérzettel rendelkező bokrok azok, melyek gondot okoznak, hiszen hajszálgyökereik bekúsznak a földben levő csövekbe, majd ott idővel lassan de biztosan elterebélyesednek és csőtörést okozhatnak. Mivel ez az ingatlanon kívül fordul elő, ezért közvetlen hatásait előfordulhat, hogy nem azonnal tapasztaljuk. De akkor mégis milyen jelek utalhatnak arra, hogy igenis komoly probléma van a rendszerrel? A tapasztalatok szerint esőzések idején folyik visszafelé a szennyvíz a lakásba, ami a toalett esetében különösen komoly gondot és fertőzésveszélyt okozhat.

S hogy miként védekezhetünk a hasonló helyzetek ellen? Kertépítés alkalmával válasszuk meg körültekintően a facsemeték helyét. Amennyiben hatalmas fák találhatóak meg a kertben, úgy érdemes a kamerás cső-és csatornavizsgálat segítségével feltérképezni a rendszert. Ennek köszönhetően fény derülhet az esetleges gyökérbenövések helyére, s így a cső cseréjét még annak eltörése előtt megoldhatjuk. Használt ingatlan vásárlása után szintén ajánlott az említett vizsgálat, hiszen nem tudhatjuk, milyen állapotban vannak a földben levő csövek. Helyezzen hangsúlyt a megelőzésre, s így elkerülheti a hirtelen szükséghelyzeteket és a velük járó problémákat!


hunprobalazs