Kettőstömegű lendkerék vásárlás akár már online is

Amennyiben elérkezett az ideje, hogy a járművünkben található lendkereket cserélni kell, akkor érdemes figyelmesen körbe néznünk, hiszen nagyon különböző árakon juthatunk hozzá az új alkatrészhez.

Kettőstömegű lendkerék vagy más néven kéttömegű lendkerék fontos, hogy minőségi alkatrész legyen. Ma már nagyon sok szervizben juthatunk hozzá igazán olcsón, csak egy kis kutatómunkát igényel. A kettőstömegű lendkeréknek az a funkciója a gépkocsiknál, hogy megakadályozza a motor rángatását a kuplungon át. Ennek köszönhetjük, hogy az autó finoman és rángatás mentesen üzemeljen. Főként a dízel meghajtású járművel esetén érdemes erre nagyobb figyelmet fordítanunk, ugyanis azokra jellemző, hogy kevésbé finoman dolgoznak. Ugyanis itt nagyobb rezgéssel és nagyobb nyomatékkal kell számolni. Ma már szinte csak olyan járműveket találhatunk, melyek kettőstömegű meghajtással rendelkeznek. Amennyiben a kettőstömegű lendkerék cseréjére kerülne sor, akkor arra úgy kell készülnünk, hogy az igazán drága mulatság. Ezért is okozhat igazán nagy fejfájást, ha a cserére kerülne sor, hiszen itt egy nagyobb beruházásról van szó.

Honnan tudhatjuk, hogy baj van és cserére lehet szükség? A legtöbb esetben igen nehezen észlelhetjük csak, ha bármilyen meghibásodással kell szembenéznünk. Viszont, ha bármilyen kisebb kopogást észlelünk, akkor már érdemes utána járni a probléma forrásának. A lendkerék kettő részből áll, és közte lengéscsillapító található. Ez a szerkezet egyik oldalon fixen kapcsolódik a főtengelyhez, másikon pedig a közvetlenül a kuplungtárcsához. A két lendkerék irányonként akár 60-60, vagyis összesen 120 fokkal is képes elmozdulni egymástól. Tulajdonképpen ennek is köszönhetjük a motor rezgésének a csillapítását és az erőátvitel terhelését.


hunprobalazs