Klasszikus könyvek, amiket nem lehet megunni

Manapság rengeteg gyerek panaszkodik arról, hogy unalmasak a házi olvasmányok és a klasszikus amiket az iskolában tanulnak. Tény, hogy vannak olyan könyvek, amelyek akár altatóként is megfelelnének az olyan estéken, amikor nehéz elaludni.

Kár tagadni, hogy vannak olyan klasszikus könyvek, amelyeket a sokadik olvasásra sem lehet megunni, és amelyekből sokat tanulhatnának a gyerekek és fiatalok ha ezeket tanítanák nekik az iskolákban. Az első klasszikus Jane Austen Büszkeség és balítélet című könyve, amit minden nőnek el kéne olvasnia. Sokan gondolják unalmasnak ezt a könyvet, mivel a romantikus stílusba tartozik, viszont vannak szatirikus és vicces pillanatai is amellett, hogy megkapó a története. Mindemellett erős női karaktereket mutat be, akik a saját érdekeiket is szem előtt tartják, nem csak másokét, mint ahogy azt abban az időben elvárták tőlük. Emily Bronte Üvöltő szelek című könyve sem maradhat le erről a listáról, amely által meg lehet tanulni azt, hogy mi a különbség szenvedély és harag között. Jonathan Swift Gulliver utazásai című könyve pedig egy csodálatos politikai szatíra, ami az emberi természetről is szól, főként a negyedik szakaszában.

Charlotte Bronte Jane Eyre című könyvét szintén a nők kedvelik jobban, és ez egy igazi klasszikus ami tele van mondanivalóval és tanulsággal. Jane egy erős hősnő, aki kitűnő példaképe lehetne a mai lányoknak akik félénkek és még nem mernek kiállni saját magukért. Jane ezt a történet során többször is megtette, tehát ha valaki megerősödésre és önbizalomra vágyik, akkor ezt a könyvet érdemes elolvasnia. Margaret Mitchell Elfújta a szél című könyve egy másik klasszikus, ami egyszerre vicces, szomorú, sokkoló, felemelő, és ezáltal jobban meg lehet ismerni az amerikai polgárháborút is.


hunprobalazs