Konyhabútor – Válasszon okosan!

Manapság szerencsére nincs hiány konyhabútorok terén, ezért mindenki ki tudja választani a számára megfelelő bútorokat. Viszont olykor pont a hatalmas választék nehezíti meg az ember dolgát, hisz nem könnyű eldönteni milyen konyhabútorral járna igazán jól az ember.

Konyhabútor – Mindenkinek egy kicsit mást jelent az ideális konyha és így az ideális konyhabútor is. Érdemes végig gondolni, hogy mennyit szokott főzni. Furcsán hathat a kérdés, pedig ez is segíthet kiválasztani a megfelelő konyhabútort. Ha él-hal a főzésért, nagy vendéglátó hírében áll, egy szóval szeret a konyhában sürgölődni, akkor érdemes úgy berendezni a konyhát és kiválasztani a konyhabútort, hogy elegendő munkafelület legyen, hogy főzés közben kellő hely álljon rendelkezésre. A konyhai eszközök, edények, evőeszközök számát célszerű megbecsülni, így körülbelül tudni fogja, hogy hány polcra lesz szükség. Manapság bevett szokásnak számít, hogy a felső szekrényekbe polcokat tesznek, míg alulra kevésbé. A konyhai eszközök az idő folyamán általában megszaporodnak, ezért érdemes némi helyet is hagyni tárolás céljából!

Bár másodlagos szempont, azonban sokakat mégis elsősorban az esztétikum érdekel, tehát a színek és a stílus. Talán a legokosabb tanács, amit adni tudunk, hogy ügyeljen a harmóniára. A színek kapcsán fontos tisztában lenni vele, hogy a világos színek gyakorlatilag minden konyhába illenek, azonban a sötét színekkel óvatosan kell bánni. Ez azt jelenti, hogy kis helyiségekben nem tanácsos sötét színt használni, ugyanis könnyen olyan érzetet kelt, mintha egy barlangban lenne az ember. Ennek oka, hogy a sötét színek összenyomják a teret. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a doomusz.hu webáruházba, ahol megtekintheti a konyhabútorok széles választékát!


hunprobalazs