Körömerősító vitamin források és fogyasztása

Gyakori probléma lehet a köröm elvékonyodása, töredezése, gyengesége és növekedésének lassúsága. Tudnunk kell azonban azt, hogy ilyen esetben nem a műköröm a megoldás, hiszen ez nem fogja megoldani hosszú távon a problémát. A megfelelő vitaminok pótlásával egészséges, erős és fényes körmei lehetnek bárkinek, sőt a vitaminpótlás során a haj és arc arcbőr is megszépül.

Körömerősítés a megfelelő vitaminok pótlásával, megfelelő táplálkozással és kis odafigyeléssel. Az arcbőr, a haj és a köröm állapota a szervezet vitaminháztartásának és energiaszintjének pontos kifejezője. A töredező, elvékonyodott és gyenge körmök gyakran utalnak a kimerültség állapotára és a csökkent energiaszintre. Az energia forrását pedig a táplálkozás során a szervezetbe kerülő tápanyagok jelentik. A körmök hosszú távú megerősítésének legjobb módja a fehérjékben és teljes kiőrlésű gabonában, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag táplálkozás. Az A-vitamin legjobb forrásai a narancssárga színű gyümölcsök és zöldségek, mint például a sárgadinnye, sütőtök, sárgarépa stb. B-vitaminban gazdag források a különféle húsok, olajos magvak, tejtermékek, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák stb.

Ha nagyon gyengék a körmeink, akkor a táplálkozás és a megfelelő vitaminok szervezetbe való bevitelén kívül még néhány dologra érdemes odafigyelnünk. Fontos, hogy ne használjuk a körmünket vágóeszközként, mint például matricák eltávolításához stb. A házi praktikák is segíthetnek a köröm erősítésében, mint például az argánolaj és a citromlé keveréke. Az elkészült keverékben körülbelül 15 percet kell áztatni a körmöket, majd langyos vízzel le kell mosni. Az argánolajban található ásványi anyagok, vitaminok és antioxidánsok segítenek a körmök megerősítésében és növekedésében.


hunprobalazs