Közép-Magyarország legjobb látnivalói

Ha szeretne kikapcsolódni, várost nézni, akkor bátran látogasson el Magyarországra, azon belül pedig Budapest és Pest megyébe. A felmérések során kiderült, hogy Közép-Magyarország kitűnő kiránduló hely, hiszen a turisták rengeteg érdekes helyszínt látogathatnak meg, és szórakoztató programokon vehetnek részt.

A Budai Várnegyed Budapest egy városrésze, és az UNESCO Világörökség helyszínei közé tartozik. Érdemes ellátogatni erre a helyre, mivel megtekintheti a középkorból fennmaradt műemlékeket, de megismerkedhet a 17-18. századbeli lakóházakkal és középületekkel is. A kirándulóhely nagy előnye, hogy bármely évszakban látogatható, hiszen a mesébe illő utcák, a díszített kapuk, valamint a múzeumok az év mindennapján várják a turistákat. A Szent István Bazilika szintén Budapesten található, és a legfontosabb egyházi épületek közé tartozik. A bazilika kívülről és belülről is gyönyörű látvány, mivel egy neoreneszánsz templom. Ha sétára vágyik, akkor meglátogathatja a közelben levő Deák teret, Erzsébet teret, és a Vörösmarty teret is.

A Duna-part bármikor tökéletes választás, ha kikapcsolódásra van szüksége, a séta során gyönyörködhet a főváros látványosságaiban. Lényegtelen, hogy nappal, vagy az esti órában sétál végig a Duna-parton, mivel kivilágítva is mesés látvány. Ha Közép-Magyarországon jár, akkor mindenképp látogassa meg a Gödöllői Királyi Kastélyt, mert rengeteg érdekességet tudhat meg Sissi hercegnőről, végigjárhatja a kastély 23 szobáját, és a parkot. Szentendrére előszeretettel látogatnak el a turisták, hiszen hangulatos, vidám város, a macskaköves utcáknak, a színes házaknak köszönhetően. Ezen a helyen is lehetőség van sétálni a Duna-parton, de a skanzenbe is el lehet látogatni.


hunprobalazs