Látogasson el Egerbe

Nagyon sokan szeretnek utazni és Magyarország egy olyan úticél, ahol számos várost érdemes meglátogatni és felfedezni. Eger egy megyei jogú város az Észak-Magyarországi régióban és Magyarország egyik legnépesebb városa is egyben.

Egerben rengeteg a látnivaló és egy jelentős kulturális és oktatási központ. Folyamatosan fejlődik és az elmúlt évtizedek során utak épültek, bevásárlóközpontok létesültek és az ipari park jelentősége is nagy mértékben nőtt. Az egri borvidék páratlan az országban és az egyik legjelentősebb borvárosok közé tartozik. Aki Egerbe látogat mindenképp érdemes megnéznie a nagy történelmi múltú egri várat. Az egri vár ma védett műemlék, amelyben a Dobó István Vármúzeum működik. Az állandó kiállításokon bemutatásra kerülnek a vár története, a föld alatti esőrendszer, a középkori büntetési módok és azok eszközei. Megtekinthetők az elpusztult katedrális maradványai és Dobó István síremlékének fedőlapja. A híres minaretet is mindenképp érdemes megnézni, hiszen ez is egy olyan történelmi műemlék, amely páratlan az országban.

A minaret negyven méter magas és 1596 körül épült. Az erkélyre 97 csigalépcső vezet fel, ahonnan a városra nyíló kilátás gyönyörű. Az érseki palota együttes. Eger városközpontjában található. A palotát a tizenhatodik századi épületek felhasználásával 1715-1732 között építették. A Szépasszonyvölgy az elmúlt évszázadok alatt összekapcsolódott az egri borok hírnevével és ma már közel kétszáz borpincét foglal magába. A városnézés után látogasson el a Szépasszonyvölgybe és kóstolja meg az itt készült kiváló borokat. Egerben rengeteg nevezetesség és kulturális program fogadja az ide látogatót. A gyönyörű város kellemes hangulata és gyönyörű épületei egyedi élményt nyújtanak mindenki számára.


hunprobalazs