Lefolyótisztítás – Nem érdemes elhanyagolni

A legtöbb háztartásban nem fordítanak nagy figyelmet a lefolyó tisztítására, így nem csoda, hogy idővel dugulás következik be. Pedig egy kis elővigyázatossággal el lehetne hárítani a problémát.

Bővebben a lefolyótisztítással kapcsolatos információkért klikkeljen ide. A lefolyó eldugulásának előjelei közt említhetjük, amikor a víz akadozva folyik le, vagy furcsa, kotyogó, kuruttyoló hang hallatszik a lefolyóból, miközben leereszti a vizet. Sokan még ebben az esetben sem tesznek semmit, így a lefolyócső eldugulása elkerülhetetlen. Ekkor persze előkerül a pumpa és a csőgörény, amivel szerencsés esetben meg lehet szüntetni a problémát. Ha nem, akkor nincs más hátra, mint szerelőt hívni. Sajnos van, hogy a szerelő, csak órák múlva tud kiérkezni a helyszínre és ha komoly a baj, akkor borsos összegbe kerülhet a munka. A legrosszabb eset, ha a falat is meg kell bontani, azonban erre általában ritkán kerül sor, csak igazán extrém esetben.

A legbiztosabb, ha megelőző lépéseket tesz, elkerülve ezzel a makacs dugulást és a vele járó bosszankodást. A boltok polcain ma már igazán erős vegyszerek sorakoznak, melyekről tudni érdemes, hogy nagy mennyiségben, vagy túlzott használat mellett károsítják a lefolyócsövet, így érdemes csínján bánni velük. Továbbá, ha az erős, ugyanakkor drága vegyszerek helyett van olcsóbb megoldás, ami szintén hatásos lehet. Csak vissza kell nyúlni a nagyszülők által használt hatásos praktikákhoz. Ilyen például a szódabikarbóna és az ecet elegye, amihez citromlevet is lehet adni, így a lefolyó nem csak tiszta lesz, de kellemes illatú is. Ha bővebben szeretne olvasni a lefolyótisztításról, valamint szüksége van megbízható szerelő elérhetőségre, akkor látogasson el a dugulaselharitas.hu.


hunprobalazs