Lefolyótisztítás otthon, házilag

Bizonyára mindannyian tapasztaltuk már, hogy eldugult a WC, vagy a konyhai mosogató. Lehet az bármelyik nap, és a napnak bármelyik szakában, hiszen dugulás bármikor előfordul. Ezekben az esetekben vagy mi megoldjuk a bajt, vagy pedig duguláselhárító szakembert hívunk.

Amennyiben nem nagyon van eldugulva a lefolyó, mi is elháríthatjuk a nem is olyan nagy dugulást. Persze bátorság is szükséges, no meg némi józan paraszti ész is, és akkor mi lehetünk a duguláselhárító szakemberek. Tehát nem kell megijedni, hiszen léteznek házi csodaszerek is, melyekkel igen hatékonyan el lehet hárítani a dugulást.

Amennyiben a dugulás kiterjedése, nagysága nem lépett át egy határt, a lefolyótisztítás házilag is nagyon egyszerűen megoldható. Az otthoni eszközökkel nagyon könnyedén kideríthető ez. Elég sok vegyszer, csodaszer létezik a probléma megoldására, de mint minden vegyszerrel, vigyázzunk ezekkel az anyagokkal is. Végezhetjük az otthoni duguláselhárítást WC pumpával, és ez elég hatékony is, valamint trisóval, ecettel és szódabikarbónával. Az ecet és a szódabikarbóna még környezetbarát is, mivel nem tartalmaznak olyan összetevőket, amik az élővilágunkat károsíthatják.

A lefolyótisztítás házilag megoldást nyújthat tehát majdnem minden helyzetben. Viszont, ha mégsem, akkor lehet hívni szakértő szerelőket, akik esetleg kedvező áron, szakszerűen és gyorsan elháríthatják a makacs dugulást, és meg tudják oldani a problémát.

De mit is kell tennünk pontosan, hogy mi is megoldjuk a duguláselhárítás problémáját? A WC pumpa segítségével felhasználhatjuk a nyomás különbségből eredő erőt, mikor használjuk az eszközt a kívánt helyen. Amennyiben nem járunk sikerrel, akkor mással is próbálkozhatunk. Például ecettel. Öntsünk egy keveset az eldugult lefolyóba, majd várjunk 10 percet, végül forró vízzel öblítsük le. Ha még mindig fennáll a probléma, akkor jöhet a szódabikarbóna. Nagyon fontos, hogy mielőtt egy újabb vegyszert öntünk az eldugult lefolyóba, azt alaposan mossuk át, mivel a különböző vegyi anyagok reakcióba léphetnek egymással, és mérgező gázok keletkezhetnek ebből. Ez pedig igen csúnya hatással lehet az emberre nézve.

Amennyiben a szódabikarbóna sem használt, akkor következhet a trisó. Ebből öntsünk az eldugult lefolyóba, majd hagyjuk benne egy éjszakán keresztül, hadd fejtse ki a hatását. Majd reggel ne csodálkozzunk, ha véletlenül ez sem segített az öblítés után. Akkor jöhetnek a keményebb szerek is. Vannak olyan vegyi anyagok a kereskedelemben, melyeknek a rendszeres használata meggátolja a kisebb és a nagyobb dugulások kialakulását. Tehát ezek a szereket ott érdemes használni, ahol rendszeres időközönként ki szokott alakulni dugulás. Ezeknél is érdemes egy éjszakára az eldugult lefolyóban hagyni a vegyszert. De mindenképp követni kell az adott vegyszer útmutatóját.

 

Persze, ha a dugulás nem olyan makacs, akkor ezen szerek valamelyike könnyedén megoldja a bajt. Viszont, ha makacsabb dugulásról van szó, akkor elengedhetetlen a profi duguláselhárítás. Vegyük elő akkor a telefont, és kérjünk azonnali segítséget.


hunprobalazs