Legdrágább kutyák a világon

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindenkinek a saját kis házi kedvence a legszebb és a legügyesebb. Ám mégis azt kell mondanunk, hogy vannak olyan kutyusok a világon, melyek valamilyen oknál fogva, sokkal különlegesebbnek bizonyulnak, a többi társuktól.

Az egyik ilyen igazán különleges és drága kutyus, nem más, mint Hong Dong. Aki egy Red Tibeti masztif, melynek értéke eléri a 300.000 millió forintnak megfelelő összeget, vagyis 10 millió kínai jüant. A kutyus egy újgazdag kínai férfi tulajdonában van, és ekkor összeget még sosem fizettek egyetlen kutyáért sem. Ám a világon legdrágább kutyának kikiáltott kutya, csak a hatodik helyre került ezzel az összeggel. Ugyanis vannak társaik, akik ennél sokat többet érnek. Ilyen pl. Löwchen, aki egy kicsi hosszúszőrű kutya. Aki a reneszánsz időben volt igazán népszerű, majd a 19. században szinte teljesen kihalt. Nakkor átlagosan kb. 1,5 millió forintot ér a kutyus. A következő igen drágának bizonyuló kutyus a kanadai eszkimó kutya, amely mára már szinte teljesen kihaltnak tekinthető.

Ugyanis 1963-ban már csak egyetlen egy darab bejegyzett kanadai eszkimó kutyát tartottak nyilván Kanadában. Amennyiben ma szeretnénk venni egy ilyen kiskutyát, akkor kb. 1,3 millió forint körüli értéket kellene fizetnünk érte. A következő kutyafajtánk a Samoyed, amely egy közepes méretű kutyafajta és eredetileg Szibériából származik. Eredetileg terelő és szánhúzó kutyaként tartották, ám mára már csak azért tartják mivel igazán gyönyörű kutyáról van szó. Egy ilyen kutyusnak az ára a nemzetközi piacon kb. 1,3 millió forint körül van. A következő kutyusunk, amit be szeretnénk mutatni a Cavalier King Charles spániel, amely egy kisméretű és hosszúszőrű kutyafajta. Egy-egy kölyök ára igen szélsőségesnek nevezhető, ugyanis akár 180.000-tól terjedhet egészen 2,7 millióig.


hunprobalazs