Leggyakoribb konyhai balesetek, melyekre érdemes oda figyelni

Sokszor elegendő egy óvatlan pillanat, ahhoz, hogy máris meglegyen a baj. A konyhába akár a legbanálisabb feladatok is végződhetnek tragédiával, ha nem figyelünk oda megfelelően.

Annak érdekében, hogy a saját és a szeretteink épsége is megmaradjon nem árt óvatosan dolgozni a konyhában. Az egyik leggyakoribb baleset a vágáshoz vezet, amelyek által a legtöbben a kezüket vágják meg. Amely, ha úgy vesszük teljesen érthető, ugyanis a konyhában a legtöbbet a kezünket használjuk és, ha valamilyen baleset ér bennünket akkor a legtöbb esetben a kezünkkel próbáljuk megvédeni magunkat. A leggyakrabban a vágási sérüléseket különféle kések, vagy ollók okozhatják a konyha területén belül, de akár egy eltörött pohár vagy tányért is mély sebeket okozhat. Az ilyen balesetek érdekében, amikor éles tárgyakkal dolgozunk, akkor nagyon fontos, hogy oda figyeljünk és az eszközeinket is megfelelően karbantartsuk, úgy sokkal könnyebben elkerülhetjük az esetleges sérüléseket. A vágáson kívül szintén igen gyakori a konyhai balesetek között az égési sérülés. Az égési sérüléseket a leggyakrabban forrázással szerezhetjük a konyhán belül.

Ugyanis elegendő csak egy forró leves, amely nagyon komoly sérüléseket tud okozni, ha véletlenül az kiömlik. Ám ettől is nagyobb sérüléseket tud okozni a tűzhely. Ma már a legtöbb konyhákban elektromos főzőlapok találhatóak, melyek igen veszélyesek lehetnek, ugyanis a kikapcsolásukat követően még igen sokáig melegek maradnak. Ám a legtöbb esetben elmondhatjuk, hogy a konyhában szerzett égési sérülések esetén csak a felső hámsejt sérül meg, így viszonylag rövid időn belül begyógyulnak. A konyhában nagyon oda kell még figyelnünk a sütő használatára, ugyanis annak használata is igen veszélyes lehet.


hunprobalazs