Légy környezettudatos! – Még pénzbe sem kerül!

Környezettudatosan élni közel sem jelent akkor áldozatot, mint sokan gondolják. Néhány egyszerű lépést beépíteni a mindennapokba nem kerül másba, mint odafigyelésbe, mégis sokat jelent környezetünk számára.

[adsense_id=”1″]

Apró változtatásokkal hosszútávon sokat tehetünk azért, hogy környezetünket kevésbé terheljük, ne pazaroljuk az energiaforrásokat, mindeközben saját életminőségünket is javíthatjuk. Érdemes még ma elkezdeni és ami holnap még szokatlan lesz, az egy hét múlva már rutinszerűen fog menni!

Télen a legnagyobb pazarlást sokan ott követik el, hogy az üres házat fűtik. Napközben, amikor senki nincs otthon, vegyük lejjebb a hőmérsékletet, hiszen a ház hamar felmelegszik, amint hazaérkezünk. A megtakarítás a számlán is jól látható lesz! A számítógépet sokan csak alvó állapotba kapcsolják, pedig ettől még az ugyanúgy fogyasztja az áramot. A nap végén, amikor már nem használjuk, kapcsoljuk ki teljesen!

A papírfelhasználást már évek óta szerte a világon próbálják visszafogni. Mi is megtehetjük, ha lemondjuk újság előfizetésünket és helyette az elektronikus sajtót választjuk. Ugyanezt a célt szolgáljuk, ha papírtörlők helyett konyharuhát használunk, ahogy tették azt nagyanyáink is.

A műanyag és papír zacskók helyett vásároljunk textil bevásárlótáskát, amit éveken át tudunk használni. Szépségápolási termékeinket is megválaszthatjuk tudatosan, a szintetikus készítmények valamennyi alternatíváját – az arckrémektől kezdve a narancsbőr elleni készítményekig – meg fogjuk találni természetes változatokban.


hunprobalazs