Legyen otthona mérgező helyett környezetbarát

Tudta, hogy a levegőszennyezés Alzheimer-kórhoz és más degeneratív betegségekhez vezethet? A káros levegőnek való állandó kitettség káros az egészségre, de számos egyszerű intézkedés van, amit megtehet, hogy megvédje magát és családját az otthoni mérgező levegőtől.

A természetes anyagok, például a fa használata a bútorok esetében erősebb és biztonságosabb megoldás, mint a műanyagok. Feltétlenül keressen olyan fabútorokat, amelyeket fenntartható módon betakarítottak és környezettudatos lakkokkal, olajokkal és/vagy festékekkel vontak be. Ez biztosítja, hogy a folyamat egészségesebb legyen a környezet és az otthona számára is. Ez tökéletes lehet a nagy és kicsi bútorokhoz valamint egyéb tárgyakhoz is. Az új étkezőasztal megvásárlásától kezdve otthonának díszítéséig bárhol használhat fa dolgokat. Fát vagy hasonló anyagot képkeretek létrehozásához is használhat, amely feltétlenül betölti otthonát a környezet szeretetével. A fából készült polcok drágák lehetnek, ám ezek ellenállnak az időnek, és hosszú távú befektetést eredményeznek.

A nagyon sok hőt és széndioxidot kibocsátó izzólámpák használata helyett váltson otthon energiatakarékos LED-lámpákra. Míg a kompakt fénycsövek eleve költségkímélőek, mégis tartalmaznak káros toxint, és gyakran nem tartanak szinte olyan hosszú ideig, ahogyan ígérték. A LED-es világítás továbbra is terjed, és megbízható világítást kínál a túlzott hőtermelés és egyéb veszélyek nélkül. A váltás megakadályozza otthonában a káros üvegházhatású gázok és szennyező anyagok kibocsátását. Ráadásul a környezetbarát fények hosszabb ideig tartanak és ezért költséghatékonyabbak is, mint az izzólámpák. Ügyeljen arra, hogy környezetbarát címkével ellátott lámpákat használjon, és figyeljen oda arra, hogy speciális izzókra van szükség, ha azokat olyan lámpatestekben használja, amelyek képesek a lámpák tompítására; nem minden LED (vagy CFL) izzó tompítható.