Legyen sikeres a kapcsolatod, mi segítünk!

A sikeres kapcsolat érdekében először is tegyétek egymást az első helyre. A párkapcsolatokban többségében akkor következik be a mélypont, ha a felek egyszerűen természetesnek veszik a másik jelenlétét, annak támogatását. A rajongás egy idő után persze óhatatlanul is mérséklődhet, de tudatosítjátok magatokban, hogy már a jelenlétetek is értéket jelent egymás számára, és minden együtt töltött percet érdemes megbecsülni, akkor nem bukhattok el ezen a ponton!

[adsense_id=”1″]

Legyenek közös dolgaitok, találjatok ki például rituálékat. A megszokott cselekvések ugyanis nagyban erősítik az összetartozás érzését. A legmélyebb jelentésű rituálék természetesen nem hosszas fejtörés útján teremnek, hanem spontán. Olyan kis apróságokról van itt szó, mint a közös kávézás reggel, a délutáni teázás, vagy egy tíz perc beszélgetés vacsora közben.

A szeretet kimutatása mindig nagyon fontos, ám tudjuk jól, hogy nem lehet mindenütt édelegni. Épp ezért legyen egy titkos jeletek, amely segítségével bárhol és bármikor megmutathatjátok a másiknak, hogy mennyire szeretitek. Ez lehet egy apró gesztus, egy mozdulat vagy jelszó is. Olyat érdemes választani, ami például egy munkahelyi telefonálás során, vagy nyilvános helyen sem kínos, ami kifejezetten jól esik.

Lehet, hogy első olvasatra furán hangzik, de tanuljatok meg kérni a másiktól. Számtalan kérdést kell intéznetek egymáshoz nap mint nap, de nem mindegy, hogy ezt hogyan teszitek meg. Minden párnál más hangnem a megszokott, de a követelőzés szinte mindig romboló hatású. A reklamációktól mentes, udvarias és kedves kérés hosszú távon kifizetődik.

A pénz mindig kínos téma, de az őszinteség a pénzügyekben nagyon fontos. Ha külön kasszán vagytok, és akkor is ha a közös kassza mellett döntetek lényeges, hogy ne füllentsetek. A párok legtöbbször a pénz miatt vitáznak. Ti ezt nyíltsággal máris elkerülhetitek, a legfőbb konfliktusforrást kiiktathatjátok az életetekből.


hunprobalazs