Legyenek növényeid egészségesek házi készítésű tápoldattal!

Az, hogy mikor is kell a tápoldatot használni nagyban függ a vásárlás idejétől, és persze a növény fajtájától is. Pontosan emiatt nagyon fontos az, hogy új növény vásárlásakor mindig megnézd egy szakértői könyvben, vagy akár megbízató internetes oldalon, hogy legújabb szerzeményed mikor és mennyi tápoldatot igényel. Jó tudni, hogy tápoldatot nem csak üzletben lehet vásárolni, hanem akár Te magad is készíthetsz ápoló oldatot, most adunk is pár tippet!

[adsense_id=”1″]

Ne dobd ki a használt kávézaccot, helyette inkább hasznosítsd azt a kertedben, vagy a szobanövényeid földjében. Tudni kell ugyanis, hogy ezt az anyagot kifejezetten szeretik a növények, de leginkább azok, melyek a savas táptalajt részesítik előnyben. A kávézaccra nyugodtan tekinthetsz műtrágyaként is, de talajdúsítóként is, de akár még az öntözővízbe is teheted.

Növények otthon, házi készítésű tápoldattal

Növények otthon, házi készítésű tápoldattal

A zöldségek és a gyümölcsök főzőlevét sem szabad kiönteni, ha házi készítésű tápoldattal akarod meglepni növényeid. Amikor a forró vízben nem párolod, hanem főzöd a finomságokat, akkor azok bizony sok ásványi anyagot és vitamint elveszítenek tartalmukból, melyek így természetesen a főzővízbe kerülnek. Ne hagyd többé, hogy ez az értékes tápoldat veszendőbe menjen, hagyd inkább kihűlni, majd öntözd ezzel a növényeket, hiszen így egyszerre spórolhatsz a vízfogyasztáson, és a tápoldaton is!

A gyógynövényfőzetek nem csak az embereknek, a növényeknek is kifejezetten jót tesznek, így a gyógynövényekből készült oldatokat legalább annyira hasznosíthatod a növényeid öntözésére is, mint saját részre. Legyen szó akár kamilláról, akár csalánról, a legtöbb gyógynövényt bátran bevetheted. Természetesen használat előtt érdemes egy kicsit tájékozódni, hogy azt a gyógyfőzetet használd, ami a leginkább megfelel a növények, vagy az adott cél számára.


hunprobalazs