Lenyűgöző kastélyok Dublin környékén

Írország fővárosa a valóságos Mekkája a történelem és a királyi építészet iránt érdeklődők számára. Dublinban meglátogathatja a hatalmas 12. századi Szent Patrik-székesegyházat, a Trinity College struktúráit és még Dublini-várat is. Ugyanakkor a dublini utazás lehetőséget nyújt arra, hogy több közelben levő várat is felfedezzen. A történelmi tereptárgyaktól a festői romokig győződjön meg róla, hogy minden csodás várat felfedez.

A Swords-kastély mindössze két mérföldre fekszik Dublin nemzetközi repülőterétől északra. Az 1200-as évek körül épült kastély John Comyn, a dublini 1. érsek számára készült. A várat körülvevő falak jóval magasabbak, mint ami abban az időben megszokott volt, és az ötszögletű forma is különlegessé teszi. Ma a Swords kastélyt televíziós műsorok forgatásának helyszínéül használják. Dublintól 90 perces autóúttal eljuthat Tullamore városába, amely a whisky legismertebb helye. A Charleville-kastély, a lenyűgöző gótikus kastély gazdag történelmi gyökerekkel is rendelkezik. A hatodik században a helyszínt vallási célokra használták, valószínűleg az ókori druidai települések számára. A várat a 19. század elején építették és csak az 1970-es években került sor komoly helyreállítási munkákra.

A várat mostanság a természetfeletti sorozatokban szerepeltetik széles körben. Birr megye kis települése, Offaly mindössze 140 km (85 mérföld) távolságra fekszik az ír fővárostól nyugatra. Míg a város főutcájában van néhány bájos üzlet és étterem, a fő ok, amiért a látogatás hatalmas élmény lesz, az a Birr vár. A 12. század óta a helyszínen számos fajta vár állt, de az évek során sok kiegészítés segítette a kastély mai megjelenését. A Birr-kastély részei még mindig lakótelepek. A Birr-kastély többi része azonban nyitva áll a nyilvánosság számára, és néhány helyiség még Írországi Tudományos Központot is tartalmaz.


hunprobalazs