Lionel Messi ötödszörre is FIFA Aranylabdás lett

Lionel Messi, a Barcelona és az argentin válogatott csatára január 11.-én ötödször is megkapta a világ legjobb játékosának járó díjat Zürich-ben, Svédországban. Messi a szavazatok 41,33 százalékát nyerte el, míg vetélytársa Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 27,76-ot, csapattársa és egyben jó barátja Neymar pedig 7,86-ot.

Egy komolyabb sérülés után a 2013-2014-es szezonban, nagyon úgy tűnik az argentin labdarúgó ismét visszatért a csúcsra. A Barcelona szupersztárja a 2014-2015-ös szezonban megnyerte csapatának a mágikus triplát, vagyis az UEFA Bajnokok Ligáját, a Spanyol Bajnokságot, valamint a Királykupát is, 58 meccs alatt 57 gólt szerezve. A 2015-ös naptári évben pedig 52 gólt rúgott, valamint 26 gólpasszal is hozzájárult mind a klubcsapat, mind a válogatott játékához, bajnokságbeli 33 pályára lépése alatt pedig 34 gólt szerzett. Lionel Messi gyönyörű barátnője, Antonella Rocuzzo, és kisfia, Thiago kíséretében érkezett a gálára.

Messi elérzékenyülve az Aranylabda átvétele után elmondta, hogy hihetetlen számára, hogy ez az ötödik Aranylabdája és ez sokkal több, mint amiről gyerekként álmodott. Majd mindent megköszönt az összes csapattársának, hiszen elmondása szerint, nélkülük nem sikerült volna elérni ezt a fantasztikus eredményt, amire büszkélkedhet. Az Aranylabda gála kétségtelenül a legnagyobb presztízsű díjátadó a futball világában, így nemcsak a legjobb férfi futballistát, hanem a legjobb férfi edzőt, a legjobb női edzőt, és a legjobb női futballistát is díjazták, majd pedig a Puskás díjat is átadták, amit év legszebb góljáért osztanak ki. Idén a legjobb férfiedző, a Barcelona edzője, Luis Enrique lett, a legjobb női edző Jill Ellis, a legjobb női játékos Carli Lloys, a Puskás díjat pedig idén Wendell Lira gólja kapta.


hunprobalazs