Los Angeles bemutatása

Az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb települése, az angyalok városának nevezett Los Angeles. A várost 1850-ben alapították, ekkor még mindössze 1600 ember lakott a városban. A lakosság hirtelen növekedése kezdetben az aranyláznak volt köszönhető, ugyanis a közelben rengeteg aranyat találtak, később pedig jelentős olajlelőhelyre bukkantak.

[adsense_id=”1″]

Ezt követően megtelepedett az ipar is Los Angelesben és lett fontos csendes-óceáni kikötőváros. A mai napig ezrével érkeznek a bevándorlók a városba a világ minden tájáról, míg azonban a 19 században és a 20. század első felében elsősorban Európából jöttek, addig a 20. század végétől és a 21 század elejétől főként Kínából és Latin-Amerikából érkeznek az emberek. Los Angeles, Kalifornia és a keleti part legnagyobb metropolisza lett, melynek lakossága immár megközelíti a 20 millió főt. A város fontos kulturális, közlekedés és oktatási központ.

Los Angelest tartják a világ filmipari központjának is, ugyanis számos nagy filmgyártó cég központja. Leghíresebb városrésze a világszerte ismert Hollywood, ahol neves színészek villái és filmstúdiók találhatók. A Hollywood Hillsen található város felirat okán neve örökre bevésült az emberek emlékezetébe. Éghajlatában a szubtrópusi és mediterrán hatások érvényesülnek, igen meleg nyár és hűvösebb telek jellemzik, ritka hózáporokkal. Óceán parti fekvése ellenére kevésbé csapadékos időjárás jellemzi sok száraz nappal.


hunprobalazs