Magyarországi vízitúra kenuval

A legtöbb Magyarországon élő ember nem is ismeri országunk csodálatos természeti világát, mert nem itthon, hanem inkább valahol messze külföldön tölti szabadnapjait. Ám országunk határain belül is van jó néhány természeti látnivaló, melyeket a hosszabb hétvégéken mindenképpen érdemes meglátogatni. Ilyen a Tisza-tó lenyűgöző élővilága és természeti látképe is.

 [adsense_id=”1″]

Vízitúra kenuval is ezen az országhatáron belül található kikapcsolódási lehetőségek közé tartozik. A Békatutaj Egyesület már 15 éve folyamatosan szervez vízitúrákat kenuval a Tisza-tavon. Ennek köszönhetően megismerhetjük a világörökség részeként is számon tartott Tisza-tó Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó részeit is.

A Tisza-tóhoz való látogatás alkalmával képzeletünkben megelevenedni látszik Fekete István Tüskevár című regénye, hiszen ehhez tudnánk leginkább hasonlítani az itt szerzett emlékeket, élményeket. A csodálatos naplementét a vízitúra kenuval során a nád sűrűjéből láthatjuk. Ennél lenyűgözőbb látvány aligha fogadhatná az odalátogatókat.

Bár az említett tó mesterséges, ám ez ma már egyáltalán nem feltételezhető, hiszen ha a vízitúrát kenuval tesszük meg, azonnal szembeötlik, hogy mennyi növénynek és állatnak ad otthont a sás és a víz. Amennyiben még nem igazán érezné magát biztonságban egy ilyen út során, akkor se tartsa vissza ez az érzés, hiszen képzett túravezető segítségével, útmutatásával Önnek sem lesz nehéz kikapcsolódni, élvezni a táj nyújtotta szépségeket. Ismerje meg testközelből kis országunk ezen természeti szépségekben bővelkedő táját is!

Ha Önnek további kérdései lennének vagy csupán bővebben is tájékozódna a vízitúra kenuval részleteiről, látogasson el internetes oldalunkra, a www.bekatutaj.net-re, ahol részletesebb betekintést kaphat ebbe az izgalmakkal teli programba.


hunprobalazs