Májusi események a nagyvilágban

Május egy remek időszak az utazáshoz, hiszen ilyenkor több fesztivált rendeznek szerte a világon. Mivel május legjobb eseményeit távoli helyeken rendezik meg, jobb ha az utazók már már előre lefoglalják a szállást, nehogy lemaradjanak. A májusi hónap pozitívuma, hogy nincs se túl meleg se túl hideg, ráadásul némely esetekben nincsenek akkora tömegek így az utazás sokkal pihentetőbb lehet.

Az első májusi esemény a Waisak at Borobudur, amelynek keretein belül buddhista papok érkeznek szerte Indonéziából hogy megünnepeljék azt az ősi templomot, amely rétegenként épült fel, alul négyzet alakú, a tetején viszont kör alakú. Ez a Waisak fesztivál a buddhista naptár egyik legszentebb ünnepe. A parádén több ezer éneklő szerzetessel is lehet találkozni. A második májusi esemény a Cannes-i Fesztivál. Ilyenkor a filmvilág apraja nagyja összegyűlik Cannes-ban, ahol különböző műfajú filmeket vetítenek le. A fesztivált 1946-ban alapították és ez a világ legnagyobb presztízzsel rendelkező filmfesztiválja. Bár a rajongók nem mehetnek be a vetítésre, azért mégis láthatják kedvenc színészeiket ahogyan bemennek a vetítésekre.

A Bung Bang Fai fesztiválra is érdemes ellátogatni amit a májusi teliholdkor tartanak Laoszon. A laosziak három napos ünneplést tartanak amelynek keretein belül zenélnek, táncolnak, felvonulnak és szórakoznak. A harmadik napon bambusz rakétákat indítanak azért, hogy megpróbálják elérni az esőt, mivel a nedvesség nagyon fontos a rizsföldek szempontjából. Az a személy, akinek rakétája a legmagasabbra repül a Roger Ramjet címet kapja, azok az emberek, akiknek a rakétája nem szállt fel, a sárban végzik. Ezeken kívül érdemes még ellátogatnia Andalúziába, valamint Louisville-be is, hogy ott szemtanúja legyen a Kentucky Derby-nek, amit minden májusban megrendeznek.


hunprobalazs