Manchester bemutatása

Anglia legnagyobb iparvárosa, a számos gyárnak, kereskedelmi- és kutatóközpontnak helyet adó Manchester. Az agglomerációs körzetben több mint 2,5 millió ember lakik, ezzel közvetlenül London után a második legnagyobb, közvetlenül a Birmingham agglomerációs körzet előtt. Éghajlata óceáni, egész évben elég sok eső esik, ugyanakkor a tél enyhe, a nyár pedig nem túl meleg.

[adsense_id=”1″]

A várost az 1. században alapították, ahol ekkor egy római erőd is épült. Hosszú ideig csendes vidéki település volt, azonban az ipari forradalom hatására rohamos fejlődésnek indult. A 19. században a textilipar egyik központja volt, rengetegen költöztek be a városba. Nagyon sok ír érkezett ebben az időben, akik ma is a város lakosságának harmadát adják. A 20. század első felében elsősorban az egykori gyarmati, ma nemzetközösségi területekről érkeztek bevándorlók, a 21. század első éveitől kezdve pedig jelentős számú kelet-európai bevándorló érkezik.

Manchester, Anglia ipari, kereskedelmi és szolgáltató központja. Ezek a szektorok rengeteg munkalehetőséget kínálnak a világ minden részéről érkező külföldiek számára. A turisták számára is rejt érdekességeket a város. Manchester múzeumaiban, galériáiban és kiállítótermeiben értékes műalkotásokat tekinthetünk meg. A város egyik legszebb épülete a Manchester Városháza, amely gyönyörű gótikus stílusban épült. Nagyon fontos a zene a városban, innen indult az Oasis és a Take That is. A városban játszik a világ egyik leggazdagabb és leghíresebb futball csapata a Manchester United.


hunprobalazs