Marokkói lakberendezés – a nappali

A valódi marokkói nappalikat élénk rózsaszínű falakkal, perforált fém lámpákkal és bársonnyal borított bankettákkal díszítettek. A marokkói nappali azonban már régóta inspirációt teremtett a tervezők számára szerte a világon, és a marokkói elemek bármilyen belsőépítészetbe beépíthetők.

A marokkói nappali a kényelmesebb terekről szól, amelyek számos ülőhelyet kínálnak a barátoknak és a családtagoknak, például kárpitozott kanapékat nagy dohányzóasztalokkal vagy több kicsi asztallal. A további ülőhelyek között gyakran szerepelnek a klasszikus marokkói bőr-pufók, faragott fa vagy szobrászati ​​fém székek és fotelek. A marokkói fém függő lámpák és gyertyák szobrászati ​​megjelenésükről és varázslatos mintáikról ismertek, amikor éjszaka megvilágítják őket. A marokkói textíliák, beleértve a textúrákat, színeket és minták sokaságát egytől egyig gyönyörűek, gyakran megjelennek a dekorban a szőtt ruhadarabok és berber szőnyegek, amelyek ugyanolyan jól mutatnak hagyományos körülmények között, mint a század közepének modern belső tereiben, ahol népszerűvé váltak.

Noha a merész színek és minták a marokkói formatervezés egyik legfontosabb elemei, a természetes alapanyagokból készült szobrászati ​​kézműves kiegészítők is jellemzőek, mint például a kézműves szőnyegek klasszikus fehér és fekete grafikai mintákkal, szövött kosarak és olyan textíliák, mint a gyapjú, amikből gyakran takarókat készítettek. Ezek a marokkói dekorációs elemek hozzáadhatják a textúrát, az izgalmat és az érdekességet a kortárs helyiségekhez, és jól keverhetők az évszázad közepén, az ipari, a skandináv és más népszerű stílusokkal, hogy  világi többdimenziós megjelenést hozzon létre otthonában, és hogy felelevenítse az igazi marokkói dizájn stílust.


hunprobalazs